Teknoloji

Apple Tesla’dan tasarımcı Andrew Kim’i transfer etti

apple tv karma gerçeklik

Tasarımcı Andrew Kim, ününü Microsoft’un tasarım diline getirdiği hayran işi yeniden bakışla kazanmıştı. Uzun süredir Tesla‘da kıdemli tasarımcı olarak görev yapan Kim, bundan sonraki kariyerine Apple‘da devam edecek. Tasarımcının LinkedIn profilinde Apple’a aralık ayında katıldığı belirtilirken, Instagram profili de Kim’in Apple Park’ta 11 Aralık Salı itibarıyla işbaşı yaptığını gösteriyor.

Apple geçtiğimiz yaz Tesla’nın şef araç mühendisini de transfer etmişti. Kim’in gelişiyle birlikte Apple’ın gerçekten bir otomobil geliştirmeyi planladığına dair dedikodular biraz daha alevlenmiş gibi görünüyor.

Kim, 2012’de Microsoft’un Slate isimli tasarım diline getirdiği yeni yorumu çevrimiçi ortamda paylaşmasının ardından kısa süre içinde Microsoft’a transfer edilmişti. Redmond merkezli şirkette Windows 10’un kullanıcı arayüzüyle HoloLens ve Xbox One S gibi ürünler üzerinde çalışan Kim, 3,5 yılın sonunda Tesla’ya katılmıştı. LinkedIn profiline bakıldığında, Kim’in Tesla’da Model 3, S, X ve Y, Roadster V2 ve Semi gibi araçların tasarımına katkıda bulunduğu görülüyor. Kim, 2017’de verdiği bir röportajda ise Model 3’ün kabin tasarımı üzerine odaklandığını belirtmişti.

Apple’ın sürücüsüz otomobil teknolojisine olan ilgisi bir sır değil. Ancak şirketin fiziksel otomobil üretimi üzerine çalışan ekibini 2016 itibarıyla dağıttığı ve odak noktasını başka şirketlere de verebileceği sürücüsüz otomobil yazılımlarına yönelttiği biliniyor. Şirketin otonom sürüş teknolojisini taşıyan test araçları, hâlihazırda Kaliforniya’da yollarda boy gösteriyor.

Apple CEO’su Tim Cook, otonom sürüş teknolojisinin üzerinde çalıştıkları tüm özdevinimli öğrenme projelerine katkı sağlayacağına yönelik inancını daha önce çeşitli zamanlarda dile getirmişti. Kim’in gelişi ve yaz aylarında Doug Field’ın da Tesla’dan Apple’a dönüşü, Cupertino merkezli şirketin otomotiv sektörüne dair planlarında gaza basmasının muhtemel olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER