Bilim

Apple Çin’de iki temiz enerji programı başlattı

apple covid-19 satın alma

apple-logo-060614 (800 x 600)

Apple, geçtiğimiz nisan ayında yayınladığı sürdürülebilirlik raporunda iklim değişikliğini tartışmak yerine iklim değişikliğini durdurmayı istediğini açıklamıştı. Bu amaç doğrultusunda iki yeni program duyuran şirket, Çin’deki üretim ortaklarının karbon ayak izini düşürmeyi amaçlıyor. Hazırlanan iki program, 2015 ile 2020 arasında 20 milyon tondan yüksek miktarda kirliliğin üretilmesinden kaçınılması amaçlanıyor. Ülkenin kuzey, güney ve doğusuna güneş enerjisi kaynakları kurmayı planlayan Apple, önümüzdeki yıllarda temiz enerji projelerinin kurulum için üretim ortaklarıyla birlikte hareket edecek.

Apple, Çin’in Siçuan bölgesindeki 40 megawatt’lık güneş enerjisi projektörlerinin kurulumunun da tamamlandığını duyurdu. Bu projektörlerle ülkedeki Apple mağazalarının ve ofislerinin tükettiği kadar enerji üretmek mümkün olacak. Apple’dan yapılan açıklamada projenin tamamlanmasıyla birlikte şirketin Çin’de tükettiği karbonun yarattığı etkiyi sıfırlayacağı belirtildi.

Ancak bu hesaplamaya Apple’ın üretim ortaklarının ve tedarikçilerinin tüketimlerinin dahil edilmediğini belirtmek gerekiyor. Açıklanan iki temiz enerji programı da, Apple tedarikçilerinin tüketimini azaltmayı hedefliyor.

Apple CEO’su Tim Cook, Çin’de başlatılan temiz enerji programları için yaptığı açıklamada iklim değişikliğinin insanlığın önündeki en büyük problemlerden biri olduğunu belirtti ve artık harekete geçme zamanının geldiğinin altını çizdi. Yeşil ekonomiye geçişin inovasyon, hırs ve amaç gerektirdiğini dile getiren Cook, dünyayı bulduklarından daha iyi bir yer olarak bırakmaya inandıklarını ve bu yolda tedarikçilerin, iş ortaklarının ve diğer şirketlerin kendilerine katılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER