Teknoloji

Apple telif haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Bittorrent kontrol uygulamasına izin vermedi

5-11-09drivetrain2iPhone OS 3.0 ile birlikte gelmesi beklenen ebeveyn kontrol mekanizmasıyla birlikte App Store’a uygulama kabul etme sürecinin de biraz yumuşayacağını düşünüyorduk, ancak görünen o ki biraz fazla iyi niyetliymişiz.

Apple’ın gazabına en son uğrayan uygulama Maza tarafından geliştirilen Drivetrain oldu. Bu uygulama kullanıcılara Transmission Bittorrent uygulamasını uzaktan kontrol etme imkanı sunuyor. Ancak bu uygulama üçüncü şahısların haklarını ihlal etmek amacıyla kullanılan uygulamalar kategorisine sokularak reddedildi. Aslında Drivetrain herhangi birşey indirip yüklemiyor, sadece masaüstü bilgisayarınızda bulunan Transmission programını kontrol etmeye yarıyor. Ancak Bittorrent ile ilgili olması bile Apple’ın “ilgili kategoriye” sokmasına yetiyor bile. Apple’ın bu kadar paranoyak davranması vahim bir durum. Aslında internette birçok yasal torrent kaynağı da bulunuyor. Şirketin izleyeceğin en akılcı yol bütün seçim hakkını kullanıcılara bırakmak olacaktır.

İlgili – Maza Digital

Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle
📡 Teknoblog'u takip et Teknoloji gündemini kaçırmamak için 📰 Google Haberler'e ekle, 💬 WhatsApp kanalımıza katıl, ▶ YouTube'a abone ol, 📷 Instagram'da ve 𝕏 X'te bizi takip et.

En İyi iPhone Kılıfları

ESR Classic Hybrid (HaloLock)
Spigen Tough Armor / Rugged Armor
URUCHI Güçlü Manyetik iPhone 16 Pro Telefon Kılıfı

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.