Teknoloji

Apple tedarikçilerinin fabrikalarındaki çalışma koşulları iyileşme gösteriyor

apple covid-19

Apple’ın web sitesi çatısı altında Tedarikçi Sorumluluğu başlığını taşıyan bir alt site bulunuyor. Şirket geçtiğimiz ay söz verdiği üzere tedarikçilerinin fabrikalarındaki çalışma koşulları hakkındaki bilgileri bu sayfa üzerinden yansıtmaya başladı.

Şirketin belirttiğine göre 500 binin üzerinde çalışan iPad üretiminin en yüksek seviyeye ulaştığı ayda dahi Tedarikçi Davranış Kuralları sayesinde daha az mesai yaptı. Apple’ın kurallarına göre en yüksek çalışma saati olan ve çalışanların zorlandığı iddia edilen haftada 60 saatlik mesainin Şubat 2012 süresince haftada 48 saate düştüğü kaydedildi.

Geçtiğimiz yıl boyunca tedarikçilerin fabrikalarında çalışan işçilerin çalışma koşullarıyla ilgili olarak giderek artan denetlemelere maruz kalan Apple bunun daha önceki sonuçlara göre önemli bir gelişme olduğunu, ancak daha da iyi hâle geleceğini vurguladı. Örneğin, geçtiğimiz ocak ayında Apple’ın 60 saat çalışma koşuluna uyumluluk yüzde 84 iken bir ay sonra bu oran yüzde 89’a çıkmış. Detayları aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili – Apple

İLGİLİ HABERLER