Teknoloji

Apple Tayvan’daki laboratuvarında ileri ekran teknolojisi geliştiriyor

Apple iPhone 6s

Apple, Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirdiği laboratuvarlarına bir yenisini daha ekledi. Bloomberg’in haberine göre, Tayvan’da yeni bir üretim laboratuvarı kuran Cupertino merkezli şirket, burada yeni ve ileri ekran teknolojileri üstüne çalışıyor. Daha önceden Qualcomm’un Mirasol projesi çerçevesinde kullandığı Longtan binasındaki laboratuvarda en az 50 kişinin görev yaptığı belirtilirken; Apple’ın esas amacının daha ince, parlak ve verimli LCD ekranlar geliştirmek olduğu ifade edildi.

Şirketin laboratuvarın kadrosunu ise Qualcomm’un ülkedeki çalışanlarından ve Tayvanlı ekran üreticisi AU Optronics’ten oluşturduğu söyleniyor.

Apple OLED ekrana geçiş yapmayı istiyor

Aynı haberde, Cupertino merkezli şirketin OLED ekran teknolojisine geçiş yapmak istediği de belirtiliyor. Halihazırda sadece Apple Watch’ta OLED ekran kullanan teknoloji devinin gamındaki diğer ürünlerde LCD ekran bulunuyor. LG Display’in iPhone’larda 2018’den itibaren OLED ekranın tercih edileceği öngörüsüyle üretimini artıracağına dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti.

Nikkan Kgoyo’da yer alan bir haber, Japan Display’in de benzer amaçları olduğunu gösteriyor. Arka ışığa ihtiyaç duymayan OLED ekranlar, LCD’lere kıyasla daha ince olurken çok daha kolay kavisli hâle getirilebiliyor. Cupertino merkezli şirketin telefonlarının yüksek üretim hacmi ve satış rakamları, bileşen tedarik eden üreticilerin iştahını da doğal olarak kabartıyor. Apple ürünlerine bileşen sağlamanın getirdiği ekonomik katkının şirketin en büyük rakiplerinden Samsung’u bile cezbettiğini unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER