Eğlence

Apple’dan tatil dönemi için yine duygusal bir reklam – Video

Apple’ın bir gelenek hâlini alan yıl sonu tatil dönemi reklamlarında insanları duygulandıran sahnelere sıklıkla rastlıyoruz. Bu yıl da durum farklı olmadı.

Yeni reklamın geçen yıllardaki reklamlara göre fark edilen en büyük değişikliği Pixar’ın çok popüler olmuş Yukarı Bak film müziğinin seçilmiş olması. Oscar kazanan bu film müziğinin bir parçası uzun zamandır Pixar iş ortağı ve besteci olan Michael Giacchino’ya ait.

Apple’ın yeni reklamının sonunda Yukarı Bak‘takine benzer bir sahne bulunuyor. İki çocuk Apple’ın iPad tabletini kullanarak ailelerinin bir sunumunu oluşturuyor. Bu sunumda vefat etmiş anneanneleri de bulunuyor. Bu sunum torunları tarafından hâlâ eşinin yasını tutan dedelerine bir hediye olarak sunuluyor.

Pixar fanatikleri hatırlayacaklardır. Yukarı Bak filminin açılışında bulunan beş dakikalık bölümde de Carl ve Ellie’nin birbirlerine aşık oluşları, hayatlarını nasıl birleştirdikleri ve Ellie’nin ölümü gösteriliyor.

İnsanların duygularına dokunan bu reklam, büyük bir kayıp yaşamış ailenin tatil döneminde birbiriyle moral bulmasını konu ediyor. 2009 yılında gösterime girmiş Yukarı Bak filminin müziği, Pixar’ın simge niteliğindeki işlerinden bir tanesi olmuştu. Tabii ki, yurt dışında bu müziğin TikTok sosyal medya platformunda da ilgi görmesinin yeniden yükselmesinde payı büyük. Şarkıyı Apple Music veya Spotify gibi platformlardan da dinleyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER