Teknoloji

Apple’ın yeni tasarım yöneticileri CEO Tim Cook’a bağlı olarak çalışacak

apple

apple-store-akasya-fotograflar-00035

Apple tasarım ekibinin yenilenen kurumsal biyografileri, şirketin kullanıcı arayüzü tasarımından sorumlu başkan yardımcısı Alan Dye ve endüstriyel tasarımdan sorumlu başkan yardımcısı Richard Howarth’ın CEO Tim Cook’a bağlı olarak çalışacağını ortaya çıkardı. Apple’ın yeni tasarım yöneticilerinin şirketin şef tasarım yöneticisi Jony Ive’a bağlı çalışmaları bekleniyordu.

Jony Ive, “CDO” kısaltmasıyla tanımlanan yeni rolüne bu yıl içinde geçiş yapmıştı. Yeni görevinin ardından İngiliz The Daily Telegraph gazetesine konuşan Ive, bundan böyle idari ve yönetimsel sorumluluklardan kurtulup işin daha yaratıcı kısmına odaklanabileceğini belirtmişti.

O dönemde CEO Tim Cook tarafından Apple çalışanlarına gönderilen bir e-postada, Ive’ın tasarımdan, yeni fikirlerden ve girişimlerden sorumlu olmaya devam edeceği belirtilmiş, Dye ve Howarth’ın günlük yönetimsel sorumlulukları devralacakları ifade edilmişti. Gelen son haberler, Ive’ın yeni rolüne dair beklentilerle paralel olsa da, Apple’ın efsanevi tasarımcısının şirketten ayrılacağı iddiaları da son dönemde daha yüksek sesle dillendiriliyor.

İLGİLİ HABERLER