Teknoloji

Apple tamir sertifika programının kapsama alanını genişletiyor

apple m4 mac

Apple, Bağımsız Tamir Sağlayıcısı Programı’nı 2019’da ABD’de hayata geçirmişti. Şirketten o dönemde yapılan açıklamada programının kapsama alanının genişletileceği belirtilmişti. Apple, şimdi bu sertifika programının kapsama alanını biraz daha büyütüyor.

Daha önce Kanada ve Avrupa’yı programın kapsama alanına dahil eden Apple, listeye aralarında Türkiye’nin de bulunduğu neredeyse 200 ülkeyi daha ekledi. Böylelikle program, Apple’ın hizmet verdiği ülkelerin neredeyse tamamında hayata geçmiş olacak. Tamir sağlayıcıları Apple’ın orijinal parçalarına, araçlarına, tamir rehberlerine, tanılama yöntemlerine erişim imkanına sahip.

Cupertino merkezli şirket, bu programla üçüncü taraf tamir merkezlerinin de Yetkili Servis Sağlayıcıları ile aynı kaynaklara sahip olmasını amaçlıyor. Programa katılım için bir ücret ödenmesi gerekmiyor. Ancak servis noktalarının Apple tarafından onaylanmış ve tüm tamirleri yapabilecek bir teknolojiye sahip olmaları gerekiyor. Sertifika sınavı da çevrimiçi ortamda ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Müşteriler, Apple Bağımsız Tamir Sağlayıcısı Programı’na katılan servis noktalarını şirketin internet sitesi üzerinden kontrol edebiliyor. Programın kapsama alanına dahil edilen ülkeler arasında Türkiye’nin yanı sıra Avustralya, Brezilya, Hindistan, Hong Kong, Japonya, Rusya, Singapur, Birleşik Arap Emirlikleri de yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER