Teknoloji

Tamirdeki Apple cihazlarından 1600 defa acil durum numarası arandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple tamirApple tamir merkezindeki cihazlar üzerinden 911’e yapılan acil durum aramalarını engellemek için yerel polis kuvvetleriyle birlikte çalışıyor. ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Elk Grove şehrinde bulunan dağıtım ve tanıtım merkezindeki cihazlarda yapılan aramaların aylardır sürdüğü belirtilirken, merkezden ekim ayından bu yana günde 20 adet yanlış arama yapıldığı ifade edildi.

Yapılan toplam yanlış aramaların sayısı 1600’e ulaşırken, 911 çağrı merkezindeki görevlilerin çağrıyı yanıtladıklarında çalışan sohbetlerini duyduğu belirtildi.

Apple tarafından CBS 13 Sacremento’ya yapılan açıklamada, konunun ciddi biçimde ele alındığının altı çizildi. Yerel polis kuvvetleriyle birlikte çalışıldığını vurgulayan Cupertino merkezli şirketin sözcüsü, bu aramaların sürmemesi için gerekli adımları atacaklarını belirtti.

Tamir merkezindeki cihazların aradığı yerler arasında bulunan Sacramento Şerif Departmanlığı İletişim Merkezi’nden yapılan açıklamada ise yıl başlından bu yana Elk Grove tesisinden 47 yanlış çağrının geldiği ifade edildi. Merkezdeki görevli polislerden Jamie Hudson, Apple’dan gelen yanlış çağrıların dikkat dağınıklığının yanı sıra gerçek acil durumlara müdahalenin ertelenmek zorunda kaldığına dikkat çekti.

Apple tamir merkezinde hangi cihaz veya cihazların 911’i aradığı konusunda bilgi vermedi. Hem iPhone’da hem de Apple Watch’ta Acil Durum SOS modu bulunuyor. Bu mod sayesinde her iki cihazdan da birkaç dokunuşla acil durum numaraları aranabiliyor.

İLGİLİ HABERLER