Teknoloji

Apple tabletler de dahil edildiğinde üçüncü en büyük kişisel bilgisayar üreticisi

iPad bir PC mi, tablet mi ya da başka birşey mi? Eğer Apple olsaydınız iPad’i ikonik olarak değerlendirebilirdiniz, ancak piyasa analisti Canalys bu cihazı kişisel bilgisayarlarla aynı kategoride değerlendiriyor. Yaptığı son kişisel bilgisayar araştırmasının sonuçlarını açıklayan Canalys, iPad’i de içine kattığı sonuçlarda, Apple’ın üçüncü en büyük kişisel bilgisayar üreticisi olduğunu söylüyor. Apple HP ve Acer’ı takip ediyor.

Tabletleri de araştırmanın içine katmak bilinçli bir yaklaşım ve Canalys diğer satıcıların ve analistlerin de bu yaklaşımı takip etmesi gerektiğine inanıyor. Canalys’in kıdemli analisti Daryl Chiam’a göre tabletler 2010 yılı içinde pazara momentum getirdi, bunun benzerini bir önceki yıl netbook’lar gerçekleştirmişti. Chiam satıcılara gelecek için plan yapmaları ve geçmişe takılı kalmamaları yönünde tavsiyede bulunduklarını da ekliyor.

Araştırmacılara göre kişisel bilgisayar endüstrisinin 2010’un son çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre kaydettiği yüzde 19.2’lük pazar büyümesinin büyük bir kısmı tablet satışlarıyla bağlantılı. Canalys analistlerinden Tim Coulling tabletlerin tatil döneminde müşteriler için giderek popüler hâle gelen bir seçim olduğunu, bu ürünlerin ilk defa bilgisayar alacakların ya da düşük gelirli hane sahiplerinin ilgisini çekmese de, ek bilgisayar arayanlardan fazlasıyla rağbet gördüğünü belirtti.

İlgili – Canalys

İLGİLİ HABERLER