Teknoloji

Apple Swift Playgrounds uygulamasına robot, oyuncak ve drone desteği ekliyor

Apple Swift Playgrounds adındaki, programlama eğitimi odaklı iPad uygulaması birkaç gün içinde alacağı güncellemeyle birlikte oyuncak robotlar, drone’lar ve müzik aletleri için de destek sunmaya başlayacak.

Ekim 2016’da App Store’da yayınlanmış olan Swift Playgrounds uygulaması, etkileşimli yapboz bulmacalarıyla kullanıcılara programlama yapmayı öğretiyor. Apple, uygulamanın şimdi bir milyondan fazla çocuk ve yetişkin kullanıcı tarafından kullanıldığını belirtiyor.

5 Haziran tarihinde, WWDC 2017’nin başlangıcıyla birlikte yayınlanacak olan bu güncelleme aşağıdaki cihazlar için destek getirecek:

  • LEGO Mindstorms Education EV3: Kullanıcılara çeşitli binalar, araçlar, makineler veya ilgi çekici buluşlar oluşturma imkanı veriyor.
  • Sphereo SPRK+: Uzaktan kumandayla kontrol edilebilen, robot topu.
  • Parrot Mambo, Airborne, Rolling Spider drone modelleri
  • Ubtech Jimi Robot MeeBot Kit: Çocuklara kontrol edilebilir robotlar oluşturma izni tanıyor.
  • Dash by Wonder Workshop: Okul çocuklarına eğitimde yardımcı olan bir robot.
  • Skoog: Müzik yapımına ve çalışmasına izin veren küp şeklinde bir aygıt.

Yakın zamanda Swift’e gelen bir başka güncelleme, aralarında Fransızca ve Japonca’nın da bulunduğu beş farklı dil için destek getirmişti.

Swift Playgrounds uygulamasıyla ilgili duyuru tam da bu yılın WWDC etkinliğinin hemen öncesinde geldi. WWDC bu yıl ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan San Jose şehrinde, 5-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Apple hem 5 Haziran akşamı, Türkiye saatiyle 8’de yayınlanacak açılış toplantısını, hem de WWDC süresince düzenlenecek oturumları internet üzerinden canlı yayınlayacak. Teknoblog da WWDC’yi uzaktan da olsa takip edecek ve ilgi çekici haberleri aktaracak.

İLGİLİ HABERLER