Teknoloji

Apple programlama dili Swift’i açık kaynak yapıyor

Apple'ın WWDC 2015 açılış toplantısında sahnede en çok kalan isim olan kıdemli başkan yardımcısı Craig Federighi'nin geliştiricileri en çok ilgilendiren duyurularından bir tanesi de Swift ile ilgili oldu.
apple-swift-wwdc-2015-090615
Görsel: TechCrunch

Apple’ın WWDC 2015 açılış toplantısında sahnede en çok kalan isim olan kıdemli başkan yardımcısı Craig Federighi’nin geliştiricileri en çok ilgilendiren duyurularından bir tanesi de Swift ile ilgili oldu.

Geçen yıl WWDC’de duyurusu yapılan ve geliştiricilerin kullanımına sunulan, Apple’ın geliştirdiği programlama dili bundan böyle açık kaynak özelliğine sahip bir dil hâline geldi.

iOS ve OS X için Swift derleyicilerine ve kütüphanelerine kod sağlamanın yanı sıra, Apple aynı kaynak kodu yapısını Linux için de sağlayacak. Bu da geliştiricilerin omurga kodunu Apple’ın programlama dilinde yazmalarını sağlayacak.

Federighi Swift’in 2015 sonunda açık kaynak hâline geleceğini söyledi. Apple’ın bu sözünü tutacağı umuluyor ve akıllara FaceTime örneği geliyor. Steve Jobs FaceTime protokolünün açık kaynak olabileceğini, böylelikle de üçüncü taraf uygulamalara eklenebileceğini söylemişti. Ancak hâlâ Apple’ın bu sözünü tutması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER