Ulaşım

Apple’ın sürücüsüz otomobilini test edecek yerler aradığı söyleniyor

apple

apple-bina-logo

Apple’ın sürücüsüz bir otomobil üstünde çalıştığına dair dedikodular 2015’in ilk aylarından bu yana sıklıkla konuşuluyor. The Guardian’da yayınlanan bir habere göre, Cupertino merkezli şirket şimdiden otomobillerini test edecek yer arayışına başlamış durumda. Haberde Apple’ın proje üstünde çalışan mühendislerinin San Francisco’da 5 bin dönümlük alan üzerine kurulu eski bir donanma üssü olan GoMentum Station’ın temsilcileriyle bir araya geldiği belirtiliyor.

Contra Costa Transportation Authority’nin sahibi olduğu GoMentum Station, bağlı ve otonom araçların test edildiği önemli merkezler arasında bulunuyor. Üst geçitler, boş yollar, tüneller ve hemzemin geçitler barındıran pistte Acura, Mercedes ve Honda gibi şirketler de sürücüsüz otomobillerini test ediyor. Dolayısıyla Apple’ın da sürücüsüz otomobil testi için bu tesisi seçmesi kulağa mantıklı geliyor.

Apple ile GoMentum Station ekibi arasındaki yazışmalarda, tesisin uygunluğu ve tesisi kullanan diğer şirketlerle koordinasyon konusunda Apple yardım talebinde bulunuyor. Apple, GoMentum ekibinden tesise ait fotoğraf ve olası test fikirleri konusunda da yardım istiyor.

The Guardian’a konuşan bir GoMentum yetkilsi, Apple ile gizlilik anlaşması imzaladıklarını ve Apple’ın pistle ilgilendiğinden daha fazlasını söyleyemeyeceklerini belirtti. Apple’ın pist arayışı içine girmesi, şirketin otomotiv sektörüne gireceği iddialarını fazlasıyla güçlendiriyor.

İLGİLİ HABERLER