Teknoloji

Avustralyalı genç Apple sunucularından 90 GB gizli veri çaldı

apple

appleAvustralya’nın Melbourne şehrinde yaşayan ve henüz 20 yaşının altında olan bir genç, bir yıl içinde Apple’ın arka uç sunucularına defalarca erişmesinin ardından cezai kovuşturmayla karşı karşıya kaldı. The Age gazetesinde yer alan habere göre, avukatı Avustralyalı gencin bu eylemi Apple sevgisinden dolayı yaptığını ve Cupertino merkezli şirkette çalışmayı istediğini ifade etti. 90 GB büyüklüğünde gizli dosyayı ve müşteri hesabını indiren genç korsanın ağ altyapısının hangi bölümüne ulaştığı ise bilinmiyor.

Genç korsanın ağ altyapısında çok sayıda arka kapı açtığı ve ailesiyle yaşadığı eve yapılan baskına kadar erişim yöntemlerinin ortaya çıkmadığı ifade edildi. Baskında çok sayıda çalınmış dosyaya ve komuta erişildiği ve bunların “hacky hacky hack” isimli klasörde saklandığı belirtildi. Avustralya polisi genç korsana ait iki dizüstü bilgisayara, bir telefona ve sabit diske el koydu.

Genç korsanın Apple sunucularına sızarken bir yazılımdan yararlandığı da belirtilse de, hangi yazılımın bu yönde destek sağladığı konusunda bilgi verilmedi. Suçunu kabul eden genç hakkındaki hükmün önümüzdeki ay açıklanacağı öğrenildi. Cupertino merkezli şirketten konuya ilişkin açıklama gelmedi.

Apple sunucularındaki veriler daha önce de sanal korsanlar tarafından ele geçirilmişti. 2014’te pek çok ünlünün iCloud verilerine erişen korsanlar, bunları internette dolaşıma çıkarmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER