Manşetler

Apple Store’lar bundan böyle sadece “Apple” adını taşıyacak

apple store

apple storeApple, perakende mağazalar zincirini yeniden adlandırıyor, Apple Store terimindeki “Store”, yani “Mağaza” kelimesini atıyor. Bundan böyle şirketin fiziksel mağazaları basit şekilde “Apple” olarak adlandırılacak. Hemen arkasından ise o mağazanın bulunduğu yerin adı söylenecek.

Örneğin, şirketin birkaç gün önce ABD’nin New York şehrindeki Dünya Ticaret Merkezi içinde açtığı yeni mağaza Apple Store, World Trade Center yerine Apple World Trade Center adını taşıyor. Benzer şekilde, İstanbul’daki Zorlu Center Alışveriş Merkezi içinde yer alan ve Türkiye’nin ilk Apple mağazası olan mağaza da Apple Zorlu Center olarak yeniden adlandırılacaktır. Apple Türkiye’nin web sitesinde mağazalar hâlâ eskisi gibi “Apple Store”lar olarak nitelendiriliyor. Ancak değişikliklerin yakın zamanda gerçekleştirileceğini düşünüyoruz.

Apple’ın fiziksel mağazalarındaki yaklaşımını değiştirmeye başladığını son zamanlarda açık şekilde görüyorduk. ABD’nin San Francisco şehrinde yeni açılan Apple Union Square mağazası şirketin mağazalarını yeniden yapılandırmasının ilk örneklerinden bir tanesi olmuştu. Apple, mağazalarının sadece iPad, iPhone veya Mac satın almak için gidilen yerler olmasını istemiyor. Bunun için mağazalara büyük 6K video ekranlar, ferahlatıcı yeşil bitkiler ekleniyor. Hatta geleneksel Genius Bar yerleşimi bile değiştirilerek destek için gelenlere oturup rahatça bekleyebilecekleri alanlar oluşturuluyor.

Apple mağazalarındaki bu değişikliklere, Apple’ın perakende satışlardan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Angela Ahrendts öncülük ediyor. Yönetici, Apple Union Square açılışında mağazanın toplumla birlikte değiştiğine dikkat çekmişti. MacRumors’ın haberine göre, Apple perakende satış ekibine gönderdiği bir e-posta iletisiyle “Apple Store” adının bundan böyle kullanılmayacağını doğruladı. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi, değişikliğin Türkiye’deki mağazalara da yansıması biraz zaman alabilir.

TÜRKİYE’DEKİ MAĞAZALARIN APPLE ZORLU CENTER ve APPLE AKASYA AVM OLARAK ADLANDIRILMASI BEKLENİYOR

Apple mağazaları, toplulukların buluştuğu bir nokta olarak konumlandırılmanın yanı sıra, müşterilere daha fazla şekilde butik havasını yansıtmayı amaçlıyor. Bunun için göz alıcı kulaklık kurulumları ve sezona bağlı olarak farklı ürünleri ön plana çıkaracak görsel paneller eklendi. Şu anda bunlar iPhone odaklı fotoğrafçılık aksesuarlarına ayrılmış durumda.

Yapılan tüm bu değişikliklerin dışında Apple mağazaları eskiden olduğu gibi tüm Apple ürünlerini rahatlıkla deneyimleyebileceğiniz, ücretsiz Wi-Fi şebekesine bağlanıp e-postalarınızı kontrol edebileceğiniz, web’de gezinebileceğiniz ve sevdiklerinizle FaceTime görüşmeleri yapabileceğiniz serbest alanlar olmayı sürdürüyor.

Dünyanın ilk iki Apple Store mağazası 19 Mayıs 2001 tarihinde açılmıştı. Türkiye’nin ilk Apple Store’u ise 5 Nisan 2014’te İstanbul’da, Zorlu Center’da hizmet vermeye başlamıştı. Bunu, Ekim 2014’te İstanbul Anadolu yakasındaki Akasya AVM’de açılan ikinci mağaza izlemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER