Manşetler

Apple Store WWDC 2022 açılış etkinliği öncesinde geçici olarak kapandı

apple store wwdc 2022

Apple Store WWDC 2022 açılış etkinliği öncesinde geçici olarak kapandı. Cupertino merkezli şirketin büyük etkinliklerinden önce çevrimiçi mağazasını geçici olarak kapatması sürpriz niteliği taşımıyor. Mağazanın kapanması, Apple’ın yeni ürünler tanıtacağına dair söylentileri kuvvetlendiriyor.

Mağazaya girenler “Gelişmeler yükleniyor” başlıklı bir mesajla karşılaşıyor. Mesajın kalanında şu ifadeler yer alıyor: “Apple Store’da güncellemeler yapıyoruz. Apple TV uygulamasında ve apple.com’da online yayınlanan etkinlikten sonra mağazamızı tekrar ziyaret edebilirsiniz.”

Apple’ın bu akşamki etkinliğinin asıl yıldızı işletim sistemleri olacak. Şirketin iOS 16, iPadOS 16, macOS 13, watchOS 9 ve tvOS 16 hakkındaki ilk detayları paylaşmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak WWDC zaman zaman yeni ürünlerin tanıtıldığı bir sahne de olabiliyor.

Gecenin en merakla beklenen duyurusu olan iOS 16’da kilit ekranına farklı işlevlere sahip araç takımlarının eklenmesi bekleniyor. Mesajlar ve Sağlık uygulamalarının yenilenmeleri de beklentiler arasında yer alıyor. iPadOS 16’da ise kullanıcılara çoklu görev sırasında yardımcı olacak yeni özelliklerin sunulacağı söyleniyor.

WWDC özü itibarıyla bir yazılım etkinliği olsa da, Apple bu etkinliği sık sık yeni ürünleri tanıtmak için de kullanıyor. Yaygın beklenti, şirketin bu yılki etkinlikte yeni MacBook Air’i gözler önüne çıkarması yönünde. Yeni Apple M2 işlemci, daha ince ekran çerçevesi ve 2021 model MacBook Pro’ları hatırlatan tasarım yeni MacBook Air’in özellikleri arasında sayılıyor. Ancak üretimde yaşanan sıkıntılar nedeniyle duyurunun sonraya bırakabileceği veya dizüstü bilgisayarın hemen piyasaya çıkmayabileceği söyleniyor.

Apple Silicon Mac Pro da WWDC 2022 açılış etkinliğinde duyurusu yapılması beklenen ürünler arasında yer alıyor. Yeni Mac Pro’nun yılın sonundan önce satışa sunulmasına ise pek ihtimal verilmiyor. Hem 2013 hem de 2019 model Mac Pro’lar WWDC’de duyurulmuş ancak yılın sonlarında piyasaya sürülmüştü.

M2 işlemcili 13 inç MacBook Pro ve yine M2 işlemcili Mac mini de bu etkinlikte gözler önüne çıkabilir. M2’nin Apple M1’in performans ve verimlilikte koyduğu çıtayı daha da yukarıya taşıyacağı söyleniyor.

Apple Store WWDC 2022 için kapanmış olsa da, Türkiye’de mağaza yeniden açıldığında fiyat değişiklikleri görmemiz de ihtimaller arasında yer alıyor. Bu ihtimalin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini öğrenmek için etkinliğin sonuna kadar beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER