Manşetler

Türkiye’nin üçüncü Apple Store’unun açılacağı yer belli oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple store

Türkiye’deki üçüncü Apple Store mağazasının açılışına dair beklentiler geçtiğimiz haftalarda yayınlanan eleman ilanlarıyla birlikte daha da artmıştı. Son gelen haber ise bu yeni mağazanın İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yapımı devam eden Emaar Square alışveriş merkezinde açılacağını işaret ediyor.

Apple’ın faaliyetlerinden haberdar bir kaynağın Mac Reports’a belirttiğine göre, şirket Türkiye’de üçüncü Apple Store mağazasını 2016 yılı içinde açacak. Şirket şu anda insan kaynakları sitesinde yer verdiği çeşitli eleman ilanlarıyla mağaza için ekip oluşturmaya çalışıyor.

Emaar Square otel, rezidans, ofis alanları ve alışveriş merkezinden oluşan ve yapımı İstanbul’un Göztepe semtinde devam etmekte olan bir kompleks. Açık ve kapalı alanları bulunacak komplekste dünyanın en büyük kapalı akvaryumu, sinemalar ve daha birçok sosyal alan da bulunacak.

Apple’ın Türkiye’de, daha doğrusu İstanbul’daki ilk iki mağazası da alışveriş merkezlerine açılmıştı. Zorlu Center‘a açılan Apple Store için yapılan şeffaf cam tavan Apple mağazaları içinde önemli bir yere sahip olmuştu. Apple’ın Emaar Square alışveriş merkezi içindeki mağazada da benzer bir mimari esere girişip girişmeyeceğini şu an için bilmiyoruz.

Diğer mağaza ise 2014’ün sonlarına doğru, İstanbul’un en yeni alışveriş merkezlerinden olan Akasya Alışveriş Merkezi’ne açılmıştı. Emaar Square’e açılacak üçüncü mağaza ile Apple, alışveriş merkezlerine mağaza açmayı sürdürmüş olacak. Türk halkının alışveriş merkezlerine olan yoğun ilgisini düşündüğümüzde, Apple’ın doğru bir strateji ile hareket ettiğini söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER