Manşetler

Apple Store çevrim içi mağaza Türkiye’ye açıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Türkiye’deki varlığını her geçen gün artıran Apple, bu plan kapsamında şimdi de çevrim içi mağazasını hizmete soktu. Daha önce çevrim içi ortamdaki satışını farklı kanallar aracılığıyla gerçekleştiren şirket, çevrim içi mağazasının açılmasıyla birlikte bu platformdaki satışlarıyla da daha yakından ilgilenecek. iPhone 5s ve 5c’nin Türkiye’de satışa çıktığı tarihte çevrim içi mağazanın da aktif hale gelmesi bu tarihin özellikle seçilmiş olması ihtimalini akıllara getirirken, şirketin İstanbul’da bulunan Zorlu Center’da açacağı ilk fiziki mağazasının açılışının ise 2014’ün ocak ayını bulması bekleniyor.

apple-store-cevrimici-turkiye-0101113

Siteye ilk bakışta Apple’ın 235 TL üzeri siparişlerde ücretsiz gönderim seçeneği sunması ve ödemeleri 12 taksite kadar bölme imkanını vermesi dikkat çekiyor. Havale ile yapılan ödemelerde gerçekleştirilen indirim ise özellikle taksitlendirmeden alışveriş yapmayı sevenleri mutlu edecek cinsten bir jest niteliği taşıyor.

Apple’ın bugün itibarıyla Türkiye’de resmi olarak satışa sunduğu iPhone 5s ve 5c şirketin çevrim içi mağazasının göze çarpan ilk ürünleri oluyor. Apple çevrim içi mağazasında iPhone 5s’i 2149 TL, iPhone 5c’yi ise 1849 TL’den başlayan fiyatlarla satıyor. Şirketin çevrim içi mağazası için belirlediği fiyat noktaları Turkcell’den aşağıda kalırken, 16 GB’lık iPhone 5s dışında kalan modeller dışında Avea’nın fiyat noktalarının üstüne çıkıyor. Apple çevrim içi mağazası aracılığıyla satın alınan iPhone 5s’ler için 5 ila 7, iPhone 5c içinse 1 ila 3 iş günü arasında bir gönderim süresi veriyor. Şirketin bu modellerle birlikte tanıttığı özel kılıflara da yine ana sayfa üzerinden erişilebiliyor.

apple-store-turkiye-iphone-5s-011113

Apple’ın Mac serisi bilgisayarları da yeni modelleriyle birlikte şirketin Türkiye’de devreye giren çevrim içi mağazasında yer alıyor. Retina ekranlı MacBook Pro’ların sevkiyatı için verilen sürelerin 4-5 haftaya kadar çıkması ve Mac Pro modellerinin aralıktan itibaren teslim edilecek olması dışında ürünlerin stok durumuyla ilgili bir sıkıntı gözlemlenmiyor. Apple’ın çevrim içi mağazası müşterilerine seçtikleri MacBook Pro, MacBook Air, Mac mini, iMac ve Mac Pro modellerinin konfigürasyonlarını kişisel tercihlerine göre ayarlama fırsatı da sunuyor. Böylelikle kullanıcıların tam anlamıyla istedikleri cihazı satın alabilmelerinin önü açılıyor.

apple-store-turkiye-macbook-air-yapilandirma-011113

Apple’ın bir diğer popüler ürün serisi olan iPad’in geçtiğimiz hafta görücüye çıkan yeni üyeleri iPad Air ve Retina ekranlı iPad mini şu aşamada şirketin Türkiye’deki çevrim içi mağazasında kendilerine bir yer bulabilmiş değil. Türkiye’de satışa sunulacakları tarihin açıklanmasıyla birlikte iPad Air ve Retina ekranlı iPad mini’nin bu çevrim içi mağazanın vitrinine yerleşeceğini söylemek ise pek yanlış bir öngörü olmayacaktır.

apple-store-turkiye-ipad-011113

Apple Store Türkiye çevrim içi mağazasının ana sayfasında Apple aksesuarları da oldukça geniş bir yer kaplıyor. Şirket özellikle iPhone 5 için hazırlanan kılıf seçeneklerini ana sayfaya yerleştirirken, ünlü tasarımcı Michael Kors imzalı ve 15 inç’lik MacBook Pro’ları taşımaya uygun olan çanta da ana sayfada dikkat çeken bir diğer aksesuar oluyor. Apple ürünlerine yönelik olarak hazırlanan kulaklık, hoparlör, klavye ve kılıfıların pek çoğu yine bu çevrim içi mağaza üzerinden satın alınabiliyor.

apple-store-turkiye-aksesuar-011113

Son bir yıllık dönemde Türkiye pazarına yönelik önemli hamleler yapan Apple, çevrim içi mağazasının aktif hale gelmesiyle birlikte önemli bir kilometre taşını daha geride bırakmış oldu. Şimdi gözler şirketin İstanbul’da açacağı fiziki mağazaya çevrilirken, çevrim içi mağazanın Apple’ın Türkiye’deki satışlarına nasıl bir etki yapacağı da dikkatle takip edilecek konular arasında yer alıyor. İlgili kısmındaki Apple Store bağlantısına tıklayarak çevrim içi mağazayı ziyaret edebilirsiniz.

İlgili >> Apple Store

İLGİLİ HABERLER