Teknoloji

Apple Store MacBook Pro etkinliği öncesinde geçici olarak kapandı

apple store

Apple Store çevrimiçi mağazası, Apple’ın bugün gerçekleştireceği Unleashed etkinliğinin öncesinde geçici olarak kapandı. Etkinlikte M1X işlemcili 14 ve 16 inç büyüklüğünde MacBook Pro’ların, AirPods 3’ün ve yine M1X işlemcili Mac mini’nin tanıtılması bekleniyor.

Apple bugünkü etkinlikle birlikte işlemci ailesinde yeni nesle geçiş yapmış olacak. Şirket geçtiğimiz yıl kasım ayında düzenlediği etkinlikte M1 işlemcili MacBook Air, MacBook Pro ve Mac mini modellerini tanıtmıştı.

Apple bu ürünlerle hem üst düzey performans hem de verimli bir deneyim sunmuştu. Şirketin daha büyük termal zarflara sahip bilgisayarlarla neler yapacağı da merak ediliyor. Yeni MacBook Pro’lardaki M1X işlemcinin 10 çekirdekli bir CPU, 16 çekirdekli GPU tasarımına sahip olması bekleniyor. 32 çekirdekli GPU tasarımının da seçenekler arasında yer alacağı belirtiliyor.

Yeni MacBook Pro’da kullanıcıları güçlendirilmiş özelliklerden fazlası bekliyor gibi görünüyor. Dış kasa tasarımının yenilenmesi, ekran çerçevesinin inceltilmesi ve hatta ekrana çentik eklenmesi de beklenenler arasında yer alıyor. HDMI girişinin ve SD kart yuvasının geri dönüşü ve MagSafe manyetik güç konvektörü de yeni MacBook Pro’ların özellikleri arasında sayılıyor.

Apple Store yeniden açıldığında kullanıcılar MacBook Pro’ların yanı sıra yeni AirPods ve Mac mini’yi de görecek. Yeni AirPods’un AirPods Pro’ya benzer daha kısa saplara sahip olması ve Uzamsal Ses desteği de sunması bekleniyor. Yeni üst segment Mac mini de etkinlikte tanıtılacak cihazlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER