Teknoloji

Apple Store’larda ücretsiz kodlama eğitimi düzenleniyor

apple kodlama saati

apple-kodlama-saati-021215

Gelecek hafta, yani 7-13 Aralık 2015 haftası ABD’de Bilgisayar Bilimleri Eğitimi Haftası olarak belirlendi. Apple, bu haftanın şerefine başta ABD’de olmak üzere, dünyanın dört bir yanındaki Apple Store’larda ücretsiz kodlama eğitimleri düzenliyor.

Apple’ın mağazalarında gerçekleştireceği ücretsiz eğitimler Code.org tarafından başlatılan Kod Saati etkinliklerine destek niteliği taşıyor. Aralık 2013’te, içerisinde ücretsiz programlama dersleri bulunan Code.org sitesi, Bilgisayar Bilimleri Eğitimi Haftası kapsamında, Aralık 2013’te bir saatlik kodlama etkinliği başlatmış, bu etkinliğe ABD Başkanı ve birçok ünlü destek vermiş, videolara konu olmuşlardı. Hazırlanan kısa videolarla ilgi daha da arttı ve Kod Saati etkinliği 180’den fazla ülkede 100 milyon öğrenciye ulaştı, eğitim videoları da 40 dile çevrildi.

Kod Saati etkinliği sayesinde hiç kodlama yapmamış kişiler kodlamayla tanıştırılıyor. Öğrenciler bir saatlik eğitim sonunda kendi oyunlarını ve uygulamalarını kolaylıkla hazırlayabileceklerinin farkına varıyor, kendi başlarına bir şeyler denemeye ikna oluyor.

Apple’ın İstanbul Beşiktaş’taki Zorlu Center ve Üsküdar’daki Akasya alışveriş merkezlerinde bulunan mağazalarında 10 Aralık tarihinde Kodlama Saati atölyeleri gerçekleştiriliyor. Bir saat boyunca sürecek atölye çalışmalarında bilgisayar programlamanın temellerine giriş konusu işlenecek. İsteyenler çocuklarını Apple Store’larda düzenlenecek ücretsiz bir kodlama atölyesine kaydettirebilecek. Apple Türkiye’nin web sitesinde de Kodlama Saati atölye çalışmaları için bir sayfa açıldı ve buradan Zorlu Center ve Akasya’daki Apple Store atölye çalışmalarına ücretsiz kayıt yaptırılabiliyor.

Apple’ın söz konusu sayfasında dünya çapında düzenlenecek önemli Kodlama Saati etkinliklerinin listesi veriliyor. Bu arada Apple’ın belirli etkinliklere iTunes üzerinden podcast olarak ulaşma fırsatı vereceği de belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER