Teknoloji

Apple Store iPhone 15 tanıtım etkinliğinin öncesinde geçici olarak kapandı

apple store iphone 15

Apple Store iPhone 15 serisinin ve yeni Apple Watch’ların tanıtılacağı “Wonderlust” etkinliği öncesinde geçici olarak kapandı. Bunun Cupertino merkezli şirket için bir gelenek olduğunu ve çevrimiçi mağazanın yeni ürün duyurularından kısa bir süre önce geçici olarak kepenk indirdiğini hatırlatmakta fayda var.

Apple, her eylül ayında olduğu gibi bu yıl da yeni iPhone’larını gözler önüne çıkaracak. iPhone 15 ve iPhone 15 Plus, Dynamic Island’lı ekran ve geçtiğimiz yıl iPhone 14 Pro modellerinde kullanılan A16 işlemciyle gelecek. Kamera iyileştirmeleri ve yeni renkler de kullanıcıları bekleyenler arasında yer alıyor.

En önemli değişiklik ise tüm iPhone 15 modellerinde Lightning yerine USB-C girişinin bulunacak olması. Bu da Apple’ın şarj ve veri transferi için artık kendi tescilli konnektörünü kullanmayacağı anlamına geliyor. Cupertino merkezli şirket, bu değişikliğe Avrupa Birliği’nin 2024’ün ilkbaharı itibarıyla akıllı telefonlarda USB-C girişini zorunlu tutan kararı nedeniyle gidiyor.

iPhone 15 Pro ve Pro Max’te ise kullanıcıları Lightning’den USB-C’ye geçiş dışında daha önemli değişiklikler bekliyor. Pro modeller titanyum kasa ve çok ince ekran çerçeveleriyle gelecek. Kamera tarafında ise iPhone 15 Pro Max 6x optik zum yapabilen periskop lens ile kullanıcıların karşısına çıkacak.

Tüm iPhone 15 modellerinin cuma günü ön siparişe çıkması ve 22 Eylül’de de belli ülkelerde satışa sunulması öngörülüyor. Apple Watch Series 9 ve yeni Apple Watch Ultra da tanıtılması beklenen ürünler arasında yer alıyor.

Apple Store iPhone 15 etkinliğinin ardından zamlı fiyatlarla açılabilir

Apple Store iPhone 15 tanıtım etkinliğinin bitmesinin ardından açılacak. Türkiye’de mağazanın açılmasının ardından mevcut ürünlerin daha yüksek fiyatlarla karşılaşmamız sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER