Manşetler

Apple Store iPhone etkinliği öncesinde geçici olarak kapandı

apple store iphone 11

Apple Store internet mağazasının yeni ürünlerin tanıtılacağı Apple etkinliklerinden önce kapanması geleneği devam ediyor. iPhone 11 ve Apple Watch Series 5 gibi ürünlerin tanıtılmasının beklendiği bugünkü etkinlik öncesinde Apple Store geçici olarak kapandı.

Apple, bugün gerçekleştireceği etkinliğin duyurusunu iki hafta önce yapmıştı. Şirket, etkinlik davetiyesinde “Sadece inovasyonla” ifadesini kullanarak beklentileri biraz daha yukarı çekmişti. Şirketin bu akşam gerçekleştirilecek etkinlikte iPhone 11, iPhone Pro ve iPhone Pro Max isimli telefonları tanıtması öngörülüyor.

iPhone 11’de Apple’ın yeni A13 işlemcisinin bulunması bekleniyor. Çift lensli arka kamera sistemi, artırılmış dayanıklılık ve suya dayanıklılık, daha uzun pil ömrü ve yeni kılıf rengi seçenekleri telefonda olması öngörülen özelliklerden bazıları.

iPhone Pro ve Pro Max ise iPhone 11’deki tüm yenilikleri barındırıyor. Ancak bu telefonlarda arka kameraya üçüncü bir lensin daha eklenmesi bekleniyor. Üçüncü lensin ultra geniş açılı kareler yakalamak için kullanılacağı söyleniyor. Bu üç lensin uyum içinde çalışması ve akıllı kamera özelliklerinden yararlanmayı sağlayacak algoritmalarla desteklenmesi bekleniyor. Kameranın düşük ışık performansının da geçmiş nesillere kıyasla iyileştirilmesi öngörülüyor.

Apple Store iPhone 11 dışında hangi yeni ürünlerle geri dönebilir?

Apple Store tekrar açıldığında mağazadaki yeni ürünler iPhone 11, Pro ve Max ile sınırlı kalmayacak. Şirketin yeni nesil Apple Watch’u tanıtmasına da kesin gözüyle bakılıyor. Yeni Apple Watch’ta seramik ve titanyum kasa seçeneklerinin sunulacağı belirtiliyor. Saatte uyku takibi özelliğinin bulunacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Yeni Apple Watch’ta işlemcinin yenilenmesi ise beklenmiyor.

10.2 inç iPad’in de etkinlikte tanıtılması ihtimaller içinde sayılıyor. 16 inç MacBook Pro da gündemdeki ürünlerden biri olsa da, Apple’ın tablet ve MacBook Pro tanıtımları için ekim ayında başka bir etkinlik daha düzenlemesi sürpriz olmayacaktır. Şirketin daha önce duyurduğu Apple Arcade ve TV+ servislerine dair detayları da bugün açıklaması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER