Teknoloji

Apple Store yeni iPad’lerin tantılacağı etkinliğin hemen öncesinde geçici olarak kapatıldı

apple store ipad

Apple Store bugün Türkiye saatiyle 17.00’da başlayacak ve yeni iPad modellerinin tanıtılacağı etkinlik öncesinde geçici olarak kapandı. Bunun Apple’ın yeni ürün lansmanlarından önce bir gelenek olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Etkinlikte Apple’ın yeni nesil iPad Pro, iPad Air ve bunlara eşlik eden yeni Magic Keyboard ve Apple Pencil aksesuarlarını tanıtması bekleniyor. Yeni OLED ekranı, yapay zeka özellikli M4 çipi, yeni daha ince endüstriyel tasarımı ve daha fazlasını sunan iPad Pro’nun tanıtımın yıldızı olması öngörülüyor.

Apple tarihinde ilk kez 2023’te iPad ailesini yenilememişti. Şirket bu etkinlikle tablet kategorisini yeniden canlandırmış olacak. iPad Pro, 2018’deki Face ID eklemesinden sonra ilk kez büyük bir güncellemeden geçecek. Şirketin yeni iPad Pro modellerini mevcutlara kıyasla daha yüksek fiyatlarla satışa sunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

iPad Air tarafında ise daha mütevazı değişiklikler bekleniyor. Apple’ın performansı yukarıya çekecek bir dokunuş yapmasına kesin gözüyle bakılırken, bu model için de 12.9 inç ekran seçeneğinin sunulabileceği söyleniyor.

Yeni Magic Keyboard’un çoğunlukla alüminyumdan yapıldığına ve dizüstü bilgisayar benzeri bir işlev tuşu dizisine ve daha büyük izleme dörtgenine sahip olduğu iddia ediliyor. Yeni Apple Pencil ise bağlamsal eylemlere hızlı erişim için yeni bir sıkma hareketine sahip olabilir.

S

C

Apple Store iPad etkinliği sonrasında zamlı fiyatlarla mı açılır?

Apple Store yeni iPad modelleri tanıtıldıktan hemen sonra açılacak. Bu açılışlar sonrasında zaman zaman karşımıza kapanış öncesine göre yüksek fiyatlar çıkabiliyor. Let Loose etkinliğinde hangi senaryonun yaşanacağını ise kısa süre içinde göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER