Teknoloji

Apple Steve Jobs markasını İtalyan bir giyim şirketine kaptırdı

apple steve jobsVincenzo ve Giacomo Barbato kardeşler, yıllar boyunca farklı düzlemlerde devam eden bir hukuk mücadelesinin sonunda “Steve Jobs” markasının ticari haklarına sahip olmayı başardı. La Repubblica Napoli gazetesinde yer alan habere göre, Apple Steve Jobs markası için İtalyan giyim şirketiyle girdiği savaşı kaybetti.

Taraflar arasındaki hukuk mücadelesi 2012’de başladı. Uzun yıllardır başka markalar için üretim yapan Barbato kardeşler, kendi markalarını oluşturmaya karar verdi Apple’ın Jobs markasının ticari haklarını almadığının farkına varan Barbato kardeşler, yeni kurmakta oldukları giyim ve aksesuar şirketine “Steve Jobs” ismini verdi.

Bu gelişme üzerine Apple kendisinden bekleneni yaptı ve Barbato kardeşlere marka davası açtı. Ancak  Barbato kardeşlere marka için seçtiği logo üzerinden saldırması, şirkete davayı kaybettirdi. “J” harfi şeklindeki logonun üzerinde Apple’ın logosunda olduğu gibi bir ısırık ve yaprağın bulunması, teknoloji devinin şikayetini bu zemin üzerine kurmasına neden oldu. Ancak mahkeme J harfinin üzerinde bir ısırık ve yaprak bulunmasının kopyalama olmadığına hükmetti ve Barbato kardeşlerin Steve Jobs markasını kullanabileceğini belirtti.

Apple Steve Jobs markasını kendisine rakip olarak görebilir

Barbato kardeşler Steve Jobs markası altında çanta, tişört, pantolon ve diğer moda aksesuarlarını üretecek. Ancak markanın ürün gamı yakında genişleyebilir ve Apple Steve Jobs markasını elektronik ürün pazarında karşısında görebilir. Business Insider Italia’ya konuşan Barbato kardeşler, elektronik ürünlere dair planlarının olduğunu belirtti. İkili, söz konusu planlar hakkında detay vermedi. Kısacası günün birinde Steve Jobs markalı bir telefonu iPhone’un yanında görmek sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER