Teknoloji

Apple’dan Steve Jobs için özel anma videosu

steve jobs apple

Apple’ın kurucularından Steve Jobs, tam 10 yıl önce bugün yaşama veda etmişti. Apple, Steve Jobs’ı ölümünün onuncu yıldönümünde ana sayfasında yayınladığı özel bir videoyla anıyor. Videoda Steve Jobs’un Apple’ın vizyonunu yansıtan sözler yer alıyor ve yer aldığı ürün tanıtımındaki görüntülere yer veriliyor.

Jobs, Apple’ın CEO’luğunu üstlendiği dönemde çok sayıda simgesel ürüne imza attı ve Apple’ın dünyanın en değerli şirketlerden biri haline gelmesine önemli rol oynadı. Şirketin kuruluş yıllarınd Macintosh bilgisayarlarla kişisel bilgisayar dünyasında bir çığır açan Jobs, 90’lı yılların ikinci yarısında şirketin başına geri döndüğünde ise; iPod, iMac, iPhone, iPad ve MacBook Air gibi çok sayıda yenilikçi ürüne imza attı. Tabii ki, bunların başarısının arkasında, Apple’ın eski baş tasarımcısı Jony Ive’ın da katkısını unutmamalı.

Steve Jobs’a 2004 yılında pankreas kanseri teşhisi konuldu. Hastalığı, başlangıcından ölümüne kadar inişli çıkışlı bir seyir izledi. Bu zaman zarfında belirli aralıklarla izne ayrıldı. Son olarak Ocak 2011’de, ölümünden yaklaşık dokuz ay önce sağlık sorunları nedeniyle izne ayrıldı. Buna rağmen iPad 2’nin lansmanında sahne aldı. 24 Ağustos 2011’de ise şirketin CEO’luk görevini bıraktı ve görevi, daha önce şirketin günlük işleyişine yönelik işlerle yetkilendirdiği Tim Cook’a devretti.

Jobs 56 yaşında, bir insan için çok genç olarak nitelendirilebilecek bir yaşta aramızdan ayrıldı. Yaşasaydı, daha imza atabileceği pek çok ses getiren iş olabilirdi. Bugün bile, hayatta olması hâlinde Apple’ın ve teknoloji dünyasının durumunun ne olabileceğine dair tartışmalar yapılmaya devam ediliyor.

Videoyu bu bağlantıyı takip ederek izleyebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER