Manşetler

Apple “Star” kod adlı yeni bir ürün ailesi üzerinde çalışıyor

ipad pro

Apple’ın “Star” kod adıyla yeni bir ürün serisi hazırladığı söyleniyor. 9to5Mac’in haberine göre, bu gizli proje içinde ARM işlemcilerle çalışan hafifleştirilmiş Mac bilgisayarlar bulunuyor. Bunlar Apple’ın dizüstü bilgisayarlarının ve mobil cihazlarının en iyi yanlarını tek bir donanımda buluşturacak.

Şu an için bunu bir dedikodu olarak nitelendirmekte fayda var. Yine de, geçen yılın sonlarında Apple’ın macOS ve iOS’i birbirine iyice yakınlaştırmayı planladığına dair haberlerin çıktığını hatırlatmak gerekiyor. Ne var ki, Apple CEO’su Tim Cook, geçen ay verdiği bir röportajda söz konusu söylentileri yalanlamıştı.

Açıkçası, Star kod adlı prototip cihazlarda dokunmatik ekran, SIM kart yuvası, GPS, pusula gibi bileşenler bulunacak. Bunlar mevcut Mac cihazlarıyla temel olarak aynı yazılımı kullanacak. Tüm bunlar bir tür ultra taşınabilir MacBook serisi cihazları görebileceğimiz anlamına geliyor.

Öte yandan, iOS’in bir türeviyle çalışacak yeni tür cihazlar üzerinde çalışıldığı da söyleniyor. Bunlar, tıpkı iPhone ve iPad’in farklı cihaz aileleri olarak nitelendirilmesine benzer şekilde, Apple’ın şu anda üretmekte olduğu iOS cihazlarından daha farklı bir aile altında toplanacak.

Şu an için eldeki tüm bilgiler bunlar. Her ne kadar prototiplerin varlığı doğru olsa da, Apple’ın bunları tüketicilere sunup sunmayacağı noktasında garanti vermek şu an için mümkün görünmüyor. Şirketin gelecek ürünler için farklı fikirleri değerlendirdiği bir gerçek, üstelik bu yılın sonuna kadar birçok ürün ailesinde de yenilemeler bekleniyor.

Apple’ın bir süredir iPad Pro’yu, dizüstü bilgisayarın yerini alacak cihaz olarak konumlandırmaya çalıştığını biliyoruz. Şirket, 21. yüzyılın üçüncü onluk dilimine ilerlerken, bir bilgisayarın ne olduğunu yeniden tanımlamak istiyor gibi görünüyor. Eğer Star serisi ürünler pazara gelecek olursa, bunun en erken 2020 yılında gerçekleşmesini bekleyebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER