Eğlence

Apple Spoken Editions ile yazılı haberleri podcast olarak sunacak

apple spoken editionsPodcast ve sesli kitaplar, günümüzün popüler içerik tüketim formatları arasında yer alıyor. Apple da yazılı haberleri insanlara sesli biçimde ulaştırarak bu popülariteden yararlanmayı amaçlıyor. Şirket bunun için yakında iTunes’a “Spoken Editions” adını verdiği yeni bir bölüm daha ekleyecek. Bu bölümde çeşitli kaynaklardan haberler sesli biçimde insanlara ulaştırılacak. Böylelikle insanlar başka bir işle meşgulken de haberleri takip edebilecek. Amazon’un Echo hoparlöründe bulunan dijital asistanı Alexa da benzer biçimde haber başlıklarını sesli olarak aktarabiliyor.

Apple Spoken Editions özelliğini henüz resmi olarak duyurmasa da, geçtiğimiz cuma günü Time, Wired ve Forbes gibi kaynaklardan alınan haberler, kısa süreliğine iTunes’ta görüldü. Ancak sonrasında söz konusu içerikler Apple tarafından kaldırıldı.

Apple Spoken Editions ekim ayının ilk günlerinde faaliyete geçebilir

Cupertino merkezli şirketin yeni hizmetini önümüzdeki ayın ilk günlerinde yeni içerik ortaklarıyla birlikte faaliyete geçirebileceği söyleniyor. TechCrunch’ın haberinde Apple’ın Spoken Editions için SpokenLayer ile birlikte çalıştığı bilgisi de yer alıyor. SpokenLayer aralarında Reuters, Forbes ve Time’ın da bulunduğu çok sayıda medya kuruluşu için yazılı içerikleri sesli hâle getiriyor.

Apple’ın servise dair tüm planları henüz bilinmiyor. Ancak şirketin Spoken Editions’ta reklamlara yer vermesi ve servisi Apple News ile Apple TV gibi mecralara entegre etmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER