Teknoloji

Apple’dan iPhone’ların fotoğraf kalitesini artırabilecek satın alma

apple yapay zekâ

Apple, Spectral Edge adını taşıyan İngiltere merkezli bir girişimi bünyesine kattı. Satışa dair sürecin geçtiğimiz gün itibarıyla tamamlandığı belirtilirken, Apple’ın Spectral Edge’in sahip olduğu imkânlardan iPhone’ların fotoğraf kalitesini artırmak için yararlanabileceği ifade ediliyor.

Spectral Edge’in temelinde East Anglia Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmiş bir araştırma bulunuyor. Bu araştırma sonucunda geliştirilen bilişsel fotoğrafçılık teknolojisi, standart ve kızılötesi lenslerin verilerini birleştirerek fotoğrafların kalitesini artırabiliyor.

Bu teknolojinin nasıl bir sonuç verdiğini hemen alttaki fotoğraflara bakarak görmek mümkün. Soldaki fotoğraftaki renklerin sağdaki fotoğrafta Spectral Edge’in teknolojisiyle nasıl daha canlı hâle geldiği göze çarpıyor.

apple spectral edgeAkıllı telefon üreticileri arasında “En iyi kamerayı kim yapacak?” savaşı daha uzun bir süre devam edecek gibi görünüyor. Dolayısıyla Apple’ın fotoğraflarını çarpıcı şekilde geliştirecek bir teknolojiye sahip olma isteğine çok da şaşırmamak gerekiyor. Ancak şirketin bu kızılötesi teknolojiyi gelecekte piyasaya süreceği iPhone’lara entegre etmesinin garanti olmadığını belirtmekte fayda var.

Apple zaman zaman bazı şirketleri sadece yetenek havuzuna sahip olmak için satın alabiliyor. Şirketin Spectral Edge ekibini fotoğraf odaklı başka projelerde de kullanabileceği belirtiliyor. Apple küçük şirketleri neden satın aldığını asla açıklamadığı için bu anlaşmanın olası sonuçları konusunda şimdiden kesin bir şey söylemek oldukça zor görünüyor.

Apple Spectral Edge için ne kadar ödedi?

Apple’ın Spectral Edge için ne kadar ödediği bilinmiyor. Ancak Spectral Edge’in geçtiğimiz yıl kendisine 5.3 milyon dolarlık yatırım alması nedeniyle satış bedelinin de bu civarlarda olması bekleniyor.

Apple önümüzdeki dönemde de Spectral Edge gibi küçük ölçekli şirketleri satın almaya devam edecektir. Şirketin CEO’su Tim Cook, geçtiğimiz mayıs ayında verdiği bir röportajda Apple’ın 2-3 haftada bir küçük ölçekli şirketin satın aldığını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER