Teknoloji

Apple çok sayıda sözleşmeli çalışanını işten çıkarıyor

apple m4 mac

Apple’ın yüzlerce sözleşmeli çalışanıyla yollarını ayırdığı söyleniyor. Geçtiğimiz yılın ağustos ayında şirketin sözleşmeli olarak çalışan en az 100 işe alım uzmanının işine son verdiğine dair haberler gündeme gelmişti. Cupertino merkezli şirketin Google ve Meta gibi geniş ölçekli işten çıkarmalara başvurmadığını belirtmekte fayda var.

The New York Post gazetesinin haberine göre, işten çıkarılanlar “teknik olarak dış kurumlar tarafından işe alınan ve projelerde Apple’ın personeliyle birlikte çalışan” kişiler. Cupertino merkezli şirketin kontratların bitişini beklemesi de bir seçenek olsa da, şirketin tercihinin şimdiden işten çıkarmaktan yana olduğu belirtiliyor.

İşten çıkarmaların ölçeği bilinmiyor. Ancak haberde yüzlerce sözleşmeli çalışanın bu karardan etkileneceği belirtiliyor. Kararın “maliyetleri düşürmek amacıyla alınmış çeviklik artırıcı bir hareket” olduğu ifade ediliyor.

Cupertino merkezli şirketin teknik destek ve müşteri hizmetleri gibi alanlarda görev yapan çok sayıda sözleşmeli çalışanı olduğu söyleniyor. Ürün ve servislerin yerelleştirilmesi ve Harita gibi uygulamalar için de çok sayıda sözleşmeli çalışana ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor.

Apple CEO’su Tim Cook işten çıkarmaları “son çare” olarak tanımlamıştı

Ağustos ayında çıkan haberlerde şirketin sözleşmeli çalışan çok sayıda işe alım uzmanıyla yollarını ayırdığı belirtilmişti. Bu işten çıkarmaların o tarihten bu yana sürüyor olabileceği ifade edilirken, şirketin ikinci tura başlamış olabileceği de söyleniyor.

Apple CEO’su Tim Cook, işten çıkarmaları “son çare” olarak tanımlamıştı. Amazon, Google ve Meta gibi teknoloji devleri ise on binlerce çalışanlarıyla yollarını ayırmıştı. Cook, maliyet yönetimi için farklı yolları tercih ettiklerini belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER