Teknoloji

Apple sosyal politika girişimlerinin yönetimini Lisa Jackson’a teslim etti

lisa-jackson-apple-290513

Apple, çevreden sorumlu yöneticisi olarak görev yapan Lisa Jackson’ın yükümlülüklerini biraz daha artırdı ve tüm sosyal politika girişimlerinin yönetimini Jackson’a teslim etti. Jackson, Apple’a katılmadan önce ABD Çevre Koruma Ajansı’nda çalışıyordu.

Lisa Jackson yeni görevinde Apple’ın tüm eğitim, çevre ve erişilirlik politikalarından sorumlu olacak. Atamayı şirket içi bir mesajla duyuran Apple CEO’su Tim Cook, şirketin bulduğundan daha iyi bir dünya bırakma misyonuyla hareket ettiğini belirtti ve yenilenebilir enerji, zehirli atıkların ayrılması, ormanların korunması gibi konularda teknoloji sektörüne öncülük ettiklerini hatırlattı. Apple, Tim Cook’un CEO koltuğuna oturmasıyla birlikte operasyonlarını çevresel açıdan daha sürdürülebilir hâle getirmek için önemli adımlar atmıştı.

Üretim tesislerinin bağımsız kuruluşlarca denetimine izin verilmesi, çevresel talimatların sıkılaştırılması ve World Wildlife Fund ile ormanların korunması adına işbirliğine gidilmesi Apple’ın dikkat çeken çevre odaklı hamleleri olmuştu. Son Çevresel Sorumluluk Raporu’nda küresel iklim değişikliğine karşı ortak hareket çağrısında bulunan Apple, operasyonlarının büyük kısmını yenilenebilir enerjiyle yürüttüğünün altını çizmişti.

İLGİLİ HABERLER