Eğlence

Apple Sony Pictures Television’ın eski başkanlarını transfer etti

apple

apple sonyApple Sony Pictures Television’ın eski başkanları Jamie Erlicht ve Zack Van Amburg’u transfer ederek orijinal video içerikleri konusunda ne kadar ciddi olduğunu bir kez daha gösteriyor. Şirketin video program biriminde görev yapacak olan ikili, doğrudan İnternet Yazılımı ve Servisleri’nden sorumlu başkan yardımcısı Eddy Cue’ya bağlı olarak çalışacak.

Erlicht ve Van Amburg’un isimleri, sektör dışındakiler için bir anlam ifade etmeyebilir. Ancak ikilinin yapım sürecine dahil olduğu diziler, geniş kitleler tarafından biliniyor. Breaking Bad’in yapımcısı Vince Gilligan’ı Sony’ye getiren Erlicht ve Van Amburg, Netflix’in The Crown ve Amazon’un Sneaky Pete dizilerinin yapım sürecine de katkıda bulunmuştu. Sneaky Pete’nin yapımcısının da Breaking Bad’in yıldızı Bryan Cranston olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Apple, yeni transferleri için Eddy Cue imzasıyla bir basın açıklaması yayınladı. Cue, Erlicht ve Van Amburg’un dünyanın en yetenekli televizyon yöneticileri arasında olduğunu belirtti. Apple başkan yardımcısı, ikilinin televizyonun altın çağını yaşamasında da önemli bir rol oynadığını dile getirdi. Cue, Apple müşterileri için heyecan verici planlarının olduğunu da sözlerine ekledi.

Hâli hazırda Apple’ın orijinal video içerik portföyü oldukça küçük. İlk orijinal içeriği Planet of the Apps’i henüz yayınlamaya başlayan şirket, Carpool Karaoke’yi de yaz içinde izleyicilerle buluşturacak. Apple’ın Hollywood kökenli yapımcıları ve yöneticileri transfer ederek Westworld ve Stranger Things gibi dizilere rakip olacak işler geliştirmek istediği de daha önce gündeme gelmişti.

Apple, cihaz satışlarındaki yavaşlama nedeniyle rotasını yazlım ve servislere çıkardı. Orijinal video içerikleri ve filmler de şirketin Apple Music’e abone çekmek için yararlanabileceği çözümler arasında değerlendiriliyor. Apple hâli hazırda çevrim içi müzik pazarında Spotify’ı yakalamaya çalışıyor. Çevrim içi video pazarında ise Netflix ve Amazon gibi şirketlerin oldukça gerisinde duruyor.

Apple Sony Pictures Television’ın eski başkanları ile mesaisine yaz sonunda başlayacak

Variety’de yer alan habere göre, Erlicht ve Van Amburg’un Sony ile yolları yaz sonunda resmen ayrılacak. Bu da Apple’ın yeni orijinal video içerikleri konusunda aceleci olmamak gerektiğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER