Teknoloji

Apple son anda bulduğu hata nedeniyle iOS 8’i HealthKit olmadan yayınladı

apple-healthkit-ios-8-020614

Apple sağlık ve fitness uygulamalarıyla ilgili olan HealthKit özelliğiyle ilgili son anda bir hata keşfetti ve bundan dolayı uygulamaların HealthKit’ten yararlanmalarına izin vermiyor. iOS 8’in çıkış gün geliştiricilerle irtibat kuran şirket onları durumdan haberdar etti, bu nedenle daha önce mağazada yayınlanan bazı uygulamalar da geri çekildi.

Financial Times’dan Tim Bradshaw’un belirttiğine göre Apple, HealthKit’te bir hata bulduğunu ve bunu hızlı şekilde çıkaracağı bir yazılım güncellemesiyle çözmeyi planladığını, ay sonu itibarıyla HealthKit destekli uygulamaların kullanılabileceğini kaydetti.

Hiç şüphesiz bu durum sağlık ve fitness uygulamalarına olan ilgisini daha da artırmaya başlayan Apple için pek hoş sayılmaz. HealthKit, fitness uygulamalarının veri paylaşımı yapmasını sağlayan yeni bir omurga servisi. Arka planda çalıştığı için çoğu iPhone ve iPad sahibi onun şu anki eksikliğini fazla hissetmeyecektir. Bu arada iOS 8’de yer alan ve benzer şekilde Health (Sağlık) olarak adlandırılan uygulama çalışmayı sürdürüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 8 İncelemesi

HealthKit’in yokluğu şu an için üçüncü taraf fitness uygulamalarının iOS 8’de olmaları gerektiği gibi güçlü ve kapsamlı çalışmadığı anlamına geliyor.

Bu arada iOS 8’in çıkışıyla birlikte eksik olan tek özellik HealthKit değil. Mac bilgisayar ile gelen çağrıları, SMS mesajlarını ve yapılan işleri senkronize etmeyi, bu görevleri orada sürdürmeyi sağlayan Devamlılık özelliği de şu anda iOS 8’de bulunmuyor. Bu işlevin gelecek ay OS X Yosemite’ın yayınlanmasıyla birlikte kullanıma sunulması bekleniyor.

 

İLGİLİ HABERLER