Teknoloji

Apple soğuk havalarda rahat iPhone kullanımı için eldiven tasarlıyor

ABD Patent ve Marka Ofisi bugün Apple’ın daha önce yapmış olduğu bir patent başvurusunu yayınladı. Buna göre Apple giyene elektronik cihazları kontrol etme imkanı tanıyan bir eldiven üzerine çalışmalar sürdürüyormuş. Patentin başvuru tarihi ise 28 Haziran 2007.

Apple’ın iki çalışanı adına patent kaydı yapılan bu eldiven soğuk havalarda giyilmek üzere tasarlanmış. İnce bir iç tabaka ve kalın bir dış tabaka olmak üzere iki tabakadan oluşan bu eldiven iPhone ve iPod Touch gibi dokunmatik ekranlı cihazlarla rahatlıkla kullanılabilecek. Bunun yanında diğer cihazları da bu eldiven ile rahatlıkla kullanmak mümkün olacak.

Apple kullanıcının eldiveni giydikten sonra elektronik cihazları nasıl kullanabileceğine dair birtakım yöntemler de belirtiyor. Bir yönteme göre eldivenin hem iç hem de dış tabakasında iletken materyaller bulunacak, bu sayede kullanıcının parmağındaki sinyal elektriği ileten eldiven aracılığıyla cihazın giriş mekanizmasına aktarılacak. Ancak Apple dış tabakanın kalın olmasının kullanıcıya geri iletilecek tepkiyi azaltabileceğini de ekliyor. Diğer yöntemler arasında parmak uçları çıkarılıp takılabilen eldiven ile komut iletimi de bulunuyor.

Apple’ın ortaya çıkan bu patent uygulaması henüz ticari olarak hayata geçirilmedi, ancak Apple’ın eldivenle çoklu dokunmatik cihazları kullanmanın zor olduğunun farkında olması açısından önemli bir gelişme. Apple’ın yanısıra farklı şirketler de bu tarz eldivenler tasarlıyor.

İLGİLİ HABERLER