Teknoloji

Apple “Slofie” kelimesini sahiplenmeye çalışıyor

apple slofie
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, geçtiğimiz hafta yeni iPhone’larını tanıtırken telefonlarının ön kameralarıyla çekilen ağır çekim videolar için Slofie terimini kullanmıştı. İngilizcede yavaş anlamına gelen “slow” kelimesi ile “selfie” kelimesinin birleşiminden oluşan bu uydurma kelime ilk başta duyanları bir hayli güldürmüştü. Ancak Apple bu durumdan memnun gibi görünüyor.

Cupertino merkezli şirket, geçtiğimiz hafta ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne “Slofie” kelimesinin ticari haklarını almak için başvuruda bulundu. Apple böylelikle kendi keşfi olan kelimenin üstünde gerçek anlamda kontrole kavuşmuş olacak.

Apple’ın “Slofie” başvurusunu “video yakalama ve kaydı için kullanılabilen indirilebilir yazılım” şeklinde bir tanımlamayla yapması dikkat çekiyor. Apple böylelikle diğer şirketlerin benzer niteliklere sahip kameralarını anlatırken “Slofie” kelimesini kullanmasını engellemeyi amaçlıyor gibi görünüyor.

Şirketin başvurusunda uygulamalara vurgu yapılsa da, yeni iPhone’larda özel bir Slofie uygulaması veya Slofie modu bulunmuyor. Özellik Apple’ın kamera uygulamasında “Ağır Çekim” başlığı altında sunuluyor. Şirketin mevcut Slofie kullanımında da uygulamadan ziyade ortaya çıkan sonuçların vurgulandığını belirtmek gerekiyor.

Apple Slofie temalı reklamlarını artırabilir

Apple, Slofie’nin yeni telefonları için eğlenceli bir satış faktörü olmasını amaçlıyor gibi görünüyor. Özellikten şirketin internet sitesinde de ayrıca bahsediliyor. Buna ek olarak, iPhone 11 etkinliği sırasında da özel bir Slofie reklamı gösterildiğini hatırlamak gerekiyor. Apple’ın önümüzdeki haftalarda Slofie temalı tanıtım faaliyetlerini artırması sürpriz olmayacaktır.

Apple, Slofie markasının ticari haklarını almak adına yaptığı başvuru içinse sadece 400 dolar ödedi.

İLGİLİ HABERLER