Teknoloji

Apple Siri ile telefonu yanıtlayamayanlar için akıllı yanıtlar sunacak

Apple Siri’yi kullanıcıları için daha faydalı bir hâle getirmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Şirket tarafından yapılan bir patent başvurusu, Apple’ın dijital asistanı için yeni bir kullanım yöntemini gözler önüne seriyor.

Patent dosyasına göre, Siri iPhone sahiplerinin telefonu cevaplayamadığı zamanlarda devreye girecek ve kullancının içinde bulunduğu durumu ve arayanı analiz ederek özel akıllı yanıtlar sunacak. Siri bunun için iPhone’un konum bilgisinden veya Araba Kullanırken Rahatsız Etme modunun aktif olup olmadığından yararlanacak. Siri’nin duruma özel olarak oluşturduğu mesajlar, kullanıcılar gelen aramayı geri çevirirken karşı tarafa gönderilecek.

Patent dosyasındaki bilgilere göre, Siri Apple Harita uygulamasından da veri çekebilecek. Böylelikle verilen yanıtlara kullanıcının konumu ve hedef noktasına ne kadar sürede varabileceği bilgisi de eklenebilecek. Bunun özellikle bir randevuya yetişmeye çalışanlar için yararlı bir özellik olduğu söylenebilir.

Kullanıcının patronunu veya başka iş arkadaşlarını da tanıyabilen Siri, işle ilgili aramalarda verdiği akıllı yanıtlarda bu doğrultuda çeşitli düzenlemeler yapabiliyor. Örneğin, kullanıcı henüz evinden çıkmamış olsa bile oluşturulan otomatik yanıtta evden bahsedilmiyor. Apple’ın patent dosyasında CarPlay’in de dahil olduğu pek çok kullanım senaryosunun bulunması göze çarpıyor.

apple siriApple hâli hazırda kullanıcılara çağrıları geri çevirirken yararlanabilecekleri basit ve jenerik yanıtlar sunuyor. iOS 11 ile sunulan Araba Kullanırken Rahatsız Etme modunda arayanlara aradıkları kişinin direksiyon başında olduğu bir mesajla bildiriliyor. Görünen o ki, Apple bu cihazları biraz daha gerçekçi ve anlamlı hâle getirmeyi amaçlıyor.

Apple Siri ekseninde geliştirdiği “Gelen aramayı geri çevirebilen akıllı dijital isimli” teknolojisinin patenti için başvurusunu 2016’da gerçekleştirdi. Söz konusu teknoloji henüz kullanıcılarla buluşmasa da, Apple’ın 4 Haziran’da başlayacak WWDC 2018’de böyle bir duyuru yapması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER