Ulaşım

Apple Siri’nin sürücülerin dikkatini dağıttığı iddialarına karşı mücadele ediyor

apple-carplay-030314-1

Geçtiğimiz ekim ayında Utah Üniversitesi tarafından açıklanan bir araştırma sonucunda, akıllı telefonlarda bulunan sanal asistanların sürüş sırasında kısa mesaj yazmaktan daha güvenli olmadığı iddia edilmişti. Araştırmacılar “eller serbest” teknolojisini fazla karmaşık ve dikkat dağıtıcı olarak tanımlamış, Apple’ın sanal asistanı Siri’yi ise sesli komutlar aracılığıyla teknolojiyle etkileşime girme konusunda yetersiz olarak nitelemişlerdi.

Apple söz konusu araştırmaya cevabını The Wall Street Journal’da yayınlanan bir makaleyle verdi. Cupertino merkezli şirket, araştırmacıların Siri’yi test ederken yazılının son derece kullanışlı iki özelliğini es geçtiğini iddia etti. CarPlay ve Siri Eyes Free’nin üstünde duran Apple, bu özelliklerin otomobilin yerel kontrolleriyle birlikte çalıştığının ve bu sayede kullanıcıların telefona bakmak zorunda bile olmadıklarının altını çizdi. Bu özelliklerin ayrı bir işlemden geçtiğini belirten şirket, CarPlay kullanıcılara sadece otomobil için optimize edilmiş veya otomobilde kullanıma elverişli uygulamların gösterildiğini belirtti.

Apple ve diğer teknoloji şirketleri “eller serbest” teknolojisinin karmaşıklığını ortadan kaldırmak adına çalışmalar yapmaya devam ediyor. Pek çok araştırmacı bu teknolojiyi “kafa karıştırıcı” olarak nitelese de, telefona bakmanın yerine bir alternatif oluşturmanın gerekli olduğunu kabul ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER