Teknoloji

Apple Siri Kısayolları logosu nedeniyle dava edildi

apple siri kisayollariApple en yeni mobil işletim sistemi sürümü olan iOS 12’yi pazartesi günü gözler önüne çıkarmıştı. Şirketin en yeni iOS sürümü ile kullanıcılarına sunduğu yeniliklerden birisi de Siri Kısayolları olmuştu. Bu özellik sayesinde iOS cihaz sahiplerine uygulamaları ve Siri’yi buluşturarak işlerini daha hızlı tamamlama fırsatı sağlanıyor. Ancak yeni özellik şirketi beklenmedik bir davayla da karşı karşıya bıraktı. Apple Siri Kısayolları için kullandığı logo nedeniyle dava edildi.

Shift adını taşıyan bir girişim, Siri Kısayolları’nın logosunun kendi logosundan hareketle tasarlandığı iddiasıyla Apple’ı mahkemeye verdi. Bu tarz davalarda genellikle Apple gibi büyük şirketlerden yüksek tazminat bedelleri talep edilse de, Shift oldukça küçük bir meblağ istiyor. Şirket, Apple’dan 200 bin dolar tazminat istiyor.

Shift’ten konuya ilişkin olarak yapılan açıklamadaki öfkeli ton da dikkat çekiyor. Söz konusu açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Apple’ın, dünya tarihinin en büyük nakit rezervine sahip olan ve tasarımları ünlü olan bir şirketin, bizim logomuzu kopyalamak zorunda kalması gerçekten şaşkınlık verici.”

Siri Kısayolları ile Shift’in logoları arasında bir benzerlik olduğundan bahsetmek mümkün. Ancak Apple’ın yeni özelliğinin logosunun Shift’in logosunun bir kopyasını olduğunu söylemek, kulağa biraz fazla iddialı geliyor.

Apple Siri Kısayolları özelliğini de barındıran iOS 12’nin nihai sürümünü önümüzdeki sonbaharda kullanıcılarıyla buluşturacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER