Teknoloji

Apple Siri’nin kilitli ekranda bildirimleri sesli okuması hatasını yakında çözecek

apple siri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

siriApple, Siri’nin kilitli ekrandayken gizlenmiş bildirimleri soran herhangi bir kişiye okuması hatasından haberdar olduğunu ve bunu çözeceğini açıkladı. Şirket tarafından MacRumors‘a gönderilen açıklamada, sorundan haberdar olunduğu ve yakında çıkacak bir yazılım güncellemesiyle çözüleceği kaydedildi.

Söz konusu düzeltme hâlâ beta aşamasında olan iOS 11.3 güncellemesiyle birlikte gelebilir. Bununla birlikte, Apple’ın iOS 11.2.7 gibi daha küçük, ara nitelikte bir güncelleme çıkarıp da sorunu çözmesi muhtemel görünüyor.

Keşfedilen hata nedeniyle Siri, üçüncü taraf uygulamaların kilit ekranı bildirimlerini sesli olarak okuyor. Telefon kilitli olduğunda mesaj ön izlemelerini görüntülemeyi kapatsanız bile, bu durum değişmiyor.

Siri, soru soran kişinin telefonun sahibi kişi olup olmadığını kontrol etmiyor. iMessage ve SMS mesajları sesli olarak okunmayacak biçimde gizli tutuluyor. Ancak Facebook Messenger, Slack, Apple’ın kendi Mail uygulaması ve benzeri e-posta uygulamalarına gelen tüm mesajlar Siri tarafından sesli olarak okunuyor. Apple henüz patentini aldığını fısıltı modunu Siri için etkinleştirmediği için, gelen mesajların sesli olarak okunması ve başkaları tarafından rahatlıkla duyulması ihtimali bulunuyor.

Yani, çoğu iPhone’da ana ekran düğmesine ya da iPhone X’da kenar tuşuna basılı tutan kullanıcı Siri’yi ses tanıma olmaksızın etkinleştirebilir ve bildirimleri okumasını isteyebilir. Söz konusu hatanın iOS 11.3 beta ve iOS 11.2.6 yüklü cihazlarda yer aldığı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER