Teknoloji

Apple Siri ve kablosuz şarj özelliği taşıyan akıllı bir dock üretebilir

apple siriApple düzenli olarak yeni teknolojiler geliştirip bunların patentini alıyor. Ancak şirketin ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından onaylanan son patenti, dikkat çekici bir fikrini ortaya koyuyor. Apple Siri ve kablosuz şarj özelliği taşıyan akıllı bir dock üzerinde çalışıyor olabilir. Akıllı hoparlör HomePod’un aralık ayında piyasaya çıkacak olması ve iPhone 8 ile ilgili kablosuz şarj söylentileri de bu tarz bir ürünün gerçeğe dönüşmesi ihtimalini yükseltiyor.

Apple’ın fikri patentte, biraz da genel bir isimle, “Taşınabilir bir elektronik cihazın ses tanıma modunu aktive etmek için akıllı dock” şeklinde adlandırılmış. iPhone’u tanıyabilen dock, üzerinde bulunan mikrofon sayesinde komutları algılayabiliyor ve böylelikle kullanıcılara telefonlarını odanın diğer ucundan kontrol etme imkanı sağlıyor. Söz konusu ürün için kısaca “Siri dock” tanımlamasını kullanmak yanlış olmayacaktır. Patent dock’a takılan iPhone’un şarjı için de farklı yöntemler öneriyor. Kablosuz şarj da bu yöntemler arasında yer alıyor.

Apple söz konusu teknolojinin patentini alsa da, bunun gerçek bir ürüne dönüşmesinin garanti olmadığını unutmamak gerekiyor. Ancak şirketin bu teknolojiyi HomePod stratejisiyle bağlı kılma potansiyeli işleri biraz daha ilginç hâle getiriyor.

Apple Siri dock ile bütçesini zorlamak istemeyenlere bir alternatif sunabilir

Aralık ayında piyasaya sürülecek HomePod’un ABD’deki fiyat etiketinde 349 dolar yazacak. Amazon Echo’nun 180 dolar, Echo Dot’ın ise 50 dolar karşılığında satıldığı bir ortamda HomePod’un fiyatının bir hayli yüksek olduğu gerçek. Siri taşıyan ve Echo Dot gibi işleyecek bir dock, Apple’ın dijital asistanını evlere entegre etmek için daha uygun bir fırsat sağlayabilir.

Bu noktada Apple’ın söz konusu patent için başvurusunu 2012’de yaptığını belirtmek gerekiyor. Aradan geçen dönemde teknolojinin geliştirilmesi de, rafa kaldırılmış olması da ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER