Teknoloji

Apple Siri için ses tanıma teknolojilerinde uzmanlaşan Novauris şirketini satın aldı

Siri akıllı telefon sahiplerinin isteklerini karşılayan ilk akıllı asistandı. Kullanıma sunulduğundan bu yana henüz Türkçe’yi öğrenmesi mümkün olmadı, ancak yurt dışında artan dil desteğiyle beraber daha çok kullanıcı tarafından kullanılıyor.

iphone-4s-inceleme-00024

Bu arada Microsoft’un Cortana’sı ve Google’ın giderek daha da gelişmiş hâle gelen, ancak yine henüz Türkiye’de tam anlamıyla kullanılamayan Asistan’ı gibi, Windows Phone ve Android tarafında da Siri’nin benzerlerini görüyoruz. Bu da rekabetin daha da kızışmasına ve şirketlerin daha iyiye ulaşmak adına daha fazla hamle yapılmasına neden oluyor. Apple, Siri’nin iyileştirilmesi amacıyla ses tanıma teknolojilerine uzmanlaşan Novauris adlı şirketi satın aldı.

Novauris, 2002 yılında, dikte alanında uzmanlaşan Dragon şirketinin çekirdek çalışanlarının kendi girişimlerini kurmak amacıyla ayrılmasından sonra kuruldu ve ses tanıma teknolojileri üzerine çalışıyordu. Şirketin kurucuları Dragon’un en eski Ar-Ge elemanları arasındaydı, bundan dolayı yıllar boyunca üstünde çalıştıkları yazılım Siri’nin akıllı ses tanıma ve anlama teknolojisinin iyileştirilmesi için anahtar vazifesi görmüştü.

Apple satın almayla ilgili sorulara, daha küçük boyutlu teknoloji şirketlerinin zaman zaman satın alındığını, genellikle amaç ve planlarla ilgili tartışmaya girilmediği şeklinde kısa ve öz bir cevap verdi. Diğer bir deyişle, yorum yok.

Apple’ın Siri’yi üçüncü taraf uygulamalara geniş çapta entegre etmeyi planladığı söyleniyor. Microsoft’un bu hafta içinde Windows Phone için tanıttığı sesli asistan Cortana da benzer bir özelliğe sahip, örneğin Facebook’u basit bir sesli komutla yönetmek mümkün oluyor.

İlgili >> TechCrunch

İLGİLİ HABERLER