Teknoloji

Apple AR uygulamaları hazırlamayı Siri ile yapılacak kadar basitleştirmek için çalışıyor

apple siri

Apple, The Information‘ın yeni bir haberine göre, uzun süredir söylentileri ortalıkta dolaşan karma gerçeklik gözlüğü için Siri’yi kullanarak uygulama yapılmasına izin verecek bir yöntem üzerinde çalışıyor. Görünüşe göre Siri, App Store’da başkalarıyla paylaşabileceğiniz artırılmış gerçeklik (AR) uygulamalarının tamamını oluşturabilecek.

Bu uygulama oluşturma aracının arkasındaki teknoloji, 2017’de Fabric Software adlı bir girişimin satın alınmasından ileri geliyor. The Information’a göre oluşturma aracı, “bir hayvanı sıfırdan tasarlamaya, animasyonlarını programlamaya ve hareketini hesaplamaya gerek kalmadan, kullanıcıların engellerle dolu 3 boyutlu alanda bir odanın etrafında ve gerçek hayattaki nesnelerin üzerinde veya etrafında hareket eden sanal hayvanlarla bir uygulama oluşturmasına olanak sağlayabilir”. Yayın organı Apple’ın, her ikisi de sanal dünyalar oluşturmak için kullanıcı dostu yollar sunan Minecraft ve Roblox gibi bir araç oluşturmak istediğini söylüyor.

Apple, insanların uygulamalar için üç boyutlu modeller oluşturmasına yardımcı olmak amacıyla gözlükle gerçek dünyadaki nesneleri taramanın bir yolu üzerinde de çalışıyor. Bu, biraz Epic’in ücretsiz RealityScan uygulamasını akıllara getiriyor.

Geliştirme araçları gerçekten amaçlandığı gibi çalışırsa bu, gözlük için AR uygulamaları yapmaya yönelik giriş engelini önemli ölçüde azaltabilir. İlginç uygulamalar, muhtemelen pahalı olacak gözlüğü daha çekici hale getirebilir. Ne de olsa Apple, App Store’u resmi olarak tanıttığında, iPhone esas momentumunu kazanmaya başlamıştı.

Apple kendi AR uygulamalarını da geliştiriyor

The Information’ın bildirdiğine göre, Apple kendi AR uygulamalarını da geliştiriyor. Böylelikle cihaz, sağlık ve fitness gibi alanlara da odaklanabilir. Quest’teki gibi fitness odaklı uygulamaların başarısı göz önüne alındığında, bu durum çok da şaşırtıcı sayılmaz. Ayrıca Apple’ın kendi AR fitness uygulamalarının, şirketin Apple Watch ürünü ve Fitness+ hizmeti gibi mevcut fitness çalışmalarıyla iyi şekilde bağlantı da kuracaktır.

The Information, Apple’ın gözlüklü VR’dan çok AR ile ilgilendiğini söylüyor, çünkü görünüşe göre, üst düzey yöneticiler VR’ı izole edici buluyor. Apple CEO’su Tim Cook’un artırılmış gerçekliği defalarca övdüğü ve şirketin AR gözlükleri üzerinde çalıştığı bilindiği için şaşırtıcı değil. Bununla birlikte, şirketin ilk gözlüğünün gelişmiş VR özelliklerine sahip olduğu ve dijital taç ile sanal gerçekliğe girip çıkmanıza izin vereceği de söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER