Teknoloji

Apple Güneydoğu Asya’daki ilk fiziksel mağazasını Singapur’da açacak

apple covid-19 satın alma

apple-logo-060614 (800 x 600)

Apple, Güneydoğu Asya’daki ilk mağazasını Singapur’da açacağını doğruladı. TechCrunch sitesine konuşan Apple’ın perakende ve çevrim içi mağazalardan sorumlu başkan yardımcısı Angela Ahrendts, Singapur’daki iletişim merkezlerinde 900’den fazla kişinin çalıştığını ve ülkeye açılacak ilk Apple mağazası için işe alımlara başladıklarını belirtti. Singapur’u inanılmaz bir uluslararası şehir ve alışveriş noktası olarak tanımlayan Ahrendts; dünya genelindeki Apple müşterilerinin sevdiği servis, eğitim ve eğlence imkanlarını Singapur’da da sunmak için sabırsızlandıklarını sözlerine ekledi.

Tıpkı Apple’ın Singapur’daki diğer faaliyetleri gibi, perakende satış mağazası da yenilenebilir enerjiyle çalışacak. Şehirdeki 800 binanın tepesine yerleştirilen güneş panelleri, Apple’ın Singapur’daki operasyonuna gerekli enerjiyi sağlayacak. Böylelikle Apple Singapur’daki tüm operasyonlarını temiz enerjiyle yürüten ilk şirket olacak.

Güneydoğu Asya’daki akıllı telefon satışları, bir önceki yıla göre yüzde 66 oranında arttı ve yılın ikinci çeyreğinde 24 milyon seviyesine ulaştı. Bu tablo, Apple’ın Singapur’da mağaza açma kararını daha anlamlı kılıyor. Şirket, Singapur’daki ilk mağazasını nerede ve ne zaman açacağı konusunda ise somut bilgi vermedi.

Apple Singapur’daki ürünlerini halihazırda çevrim içi mağazası, mobil operatörler ve üçüncü taraf perakendeciler aracılığıyla satıyor. Güneydoğu Asya pazarında daha etkin bir rol oynama kararının Apple’a Samsung ve Xiaomi gibi rakiplerine karşı avantaj sağlama konusunda yardımcı olup olmayacağı ise zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER