Eğlence

Apple sinemalarda vizyona girecek filmler için kesenin ağzını açıyor

apple sinema

Apple sinema konusunda CODA dışında ses getiren bir işe imza atabilmiş değil. Bu durumu değiştirme konusunda istekli görünen şirket, farklı bir strateji izlemeye hazırlanıyor. Bloomberg’in haberine göre; Apple umut vadeden filmlerin dağıtım haklarını almak yerine, sinemalarda da gösterilecek büyük yapımlar hazırlayarak Apple TV Plus’ın profilini yükseltmeyi hedefliyor.

Apple’ın binlerce sinema salonunda en az bir ay gösterilecek filmler hazırlamak için her yıl 1 milyar dolar harcamayı planladığı söyleniyor. Böylelikle Apple Studios ve Apple TV Plus’ın sinema sektöründe ciddi oyuncular olmayı hedeflediği belirtiliyor.

Cupertino merkezli şirketin planları henüz kesinleşmiş değil. Projelerini geniş ölçekli şekilde sinemalarda gösterme konusunda tecrübesiz olan Apple’ın lojistik sürecini kolaylaştırmak için başka stüdyolarla iş birliği görüşmeleri yaptığı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Apple sinema açılımına yıldız isimlerle başlayacak

Apple’ın yeni planı çerçevesinde sinemada gösterilen ilk filmlerden birinin Dua Lipa ve Henry Cavill’i bir araya getiren Matthew Vaughn tarafından yönetilen Argylle olacağı söyleniyor. Joaquin Phoenix’in başrolünü üstlendiği, yönetmen koltuğunda ise Ridley Scott’ın oturduğu Napolyon filminin de sinemalarda izleyicilerin karşısına çıkacağı belirtiliyor.

Apple sinema sektörüne yatırım yapan ilk büyük teknoloji şirketi değil. Amazon da bir süre önce sinemalarda gösterilecek filmler için her yıl 1 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını duyurmuştu. Netflix ise şu an için böyle bir açılım planlamıyor.

İLGİLİ HABERLER