Teknoloji

Apple şimdi daha fazla güvenlik araştırmacısına para dağıtacak

yeni macbook pro 2021 M1X apple mac

Apple en sonunda macOS içinde güvenlik açıklarını bulan güvenlik araştırmacılarını da ödüllendirmeye başlıyor. Black Hat etkinliğinde şirket, iOS için var olan mevcut hata ödül programına macOS, tvOS, watchOS ve iCloud platformlarını da eklediğini duyurdu.

Hata ödül programı kapsamında sunulacak ikramiyelere baktığımızda; sıfır tıklama, tam zincir çekirdek kod yürütme saldırısı için 1 milyon dolara kadar çıkan ödüllerin bulunduğunu görüyoruz.

Apple üç yıl önce iOS’te hata bulanlar için ödemeler yapmaya başlamıştı.Ancak sadece Apple’ın mobil işletim sisteminde bulunan hatalar için ödeme yapılıyordu. macOS hiçbir zaman ödül kapsamına dahil edilmemişti.

Bu durum bazı güvenlik araştırmacılarının şirkete, durumu değiştirmesine yönelik baskı yapmalarına yol açmıştı. Apple, hata ödül programını iOS’in ötesine genişleterek en sonunda onlara karşılık veriyor.

iCloud, iOS, tvOS, iPadOS, watchOS ve macOS şimdi ödül programı kapsamında yer alıyor. Apple, hata ödül programını tüm araştırmacılara açıyor ve ödül de mevcut 200 bin dolar üst sınırının üstüne çıkarılıyor. En yüksek seviyedeki ödül 1 milyon dolar ile, telefonun kontrolünü herhangi bir kullanıcı etkileşimi olmadan korsanlara verebilen iOS açıklarının bulunması için ayrılıyor.

Güvenlik araştırmacıları açıkları Apple’a iletmekte isteksiz davranıyor

Güncellenmiş hata ödül programı daha fazla güvenlik araştırmacısının hataları Apple’a bildirmesine katkıda bulunacaktır. Bu yılın başlarında bir güvenlik araştırmacısı bir macOS açığını detaylı bir şekilde anlatmış, ancak bunu Apple’a iletmeyi reddetmişti. Şirketin Mac güvenlik açıkları için araştırmacılara ödeme yapmayı kabul etmesine kadar da bunu yapmayacağını dile getirmişti.

 Güvenlik araştırmacıları Apple’a güvenlik konusunda yardım etmekte isteksiz davranıyordu. Apple şimdi iOS açıklarını bulan ve kendisine iletenlere 1 milyon dolara varan ödüller sunuyor. Ancak bu açıkların kara borsada daha yüksek fiyatlarla alıcı bulduğuna dair söylentiler de ortalıkta dolaşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER