Teknoloji

Apple Silicon işlemcili yeni iMac ve Mac Pro ile ilgili yeni dedikodular

imac 2021

Touch Bar’ı terk edecek ve MagSafe’i yeniden canlandıracak yenilenmiş MacBook Pro ile ilgili olarak cuma günü çıkan söylentilerin ardından Apple’ın masaüstü bilgisayarları iMac ve Mac Pro’nun gelecek versiyonları ile ilgili yeni ipuçları geldi.

Apple’ın bu yıl uzun zamandır beklenen yeniden tasarlanmış iMac’i duyurmayı planladığı ve bir çift yenilenmiş Mac Pro bilgisayarın da yol haritasında olduğu söyleniyor. Bloomberg’den Mark Gurman’a göre, iMac 2012’den bu yana en önemli revizyonundan geçecek. Apple’ın ekranın altında kalan bölümü kesip atacağı, ekran çerçevelerini incelteceği ve düz arka tasarıma geçeceği öne sürülüyor. Genel görünüm muhtemelen Pro Display XDR’a benzeyecektir.

Yeni iMac, şu anda mevcut olan Intel işlemcili 27 inç ve 21,5 inç sürümlerin yerini alacak ve hepsi-bir-arada masaüstü sistemini Apple Silicon’a taşıyacak. Habere göre bu, yıl içinde beklenen herhangi bir Apple ürünü için planlanmış en önemli görsel değişimlerinden biri olacak. Mevcut iMac, son birkaç yıldır özellikle modası geçmiş hissettiren bir tasarıma sahip olsa da, bu tasarıma sahip kasasına en üst düzey özellikleri ve güzel bir ekranı sığdırıyor.  Bu nedenle planlanan değişiklik kullanıcılar tarafından da memnuniyetle karşılanacak. En son yenileme, artırılmış hıza ve gelişmiş bir web kamerasına odaklandı. Ayrıca mat/nano doku ekran kaplaması için de bir seçenek ekledi.

Mac Pro’ya gelince, Apple’ın burada iki uçlu bir planı var gibi görünüyor. Mevcut yükseltilebilir kule tasarımı yenilenecek. Gurman, şirketin bu makine için Intel işlemciler kullanmayı sürdürmeyi düşündüğünü söylüyor. Ancak bu, Apple’ın kendi çipleri üzerinde çalışan bir Mac Pro’yu geciktireceği anlamına gelmiyor. Gurman’ın mevcut Mac Pro’nun toplam boyutunun yarısından daha az olduğunu söylediği, tamamen yeni bir biçim üzerinde çalışılıyor. “Tasarım çoğunlukla alüminyum bir dış cepheye sahip olacak ve Power Mac G4 Cube nostaljisini çağrıştırabilir.” diyor Gurman.

Tüm bunlar, ilk olarak geçen yılın Apple M1 işlemcili MacBook Air, MacBook Pro ve Mac mini’de piyasaya sürülen Apple’ın kendi tasarladığı Mac işlemcilerinin yeni neslini içerecek. Son olarak, Apple’ın daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmak için Pro Display XDR’ın profesyonel düzeyde ekran özelliklerinden bazılarından vazgeçen yeni bir harici monitör çıkarmayı planladığı bildiriliyor. Pro Display XDR’ın Türkiye fiyatı 41 bin 319 TL’den başlıyor ve Apple şu anda LG’den üçüncü taraf monitörlerini daha uygun fiyatlı bir seçenek olarak satıyor. Ancak Thunderbolt Display’in ruhunu devam ettirecek bir ürün ile 2021’de tanışabiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER