Manşetler

İşte Apple’ın Shot on iPhone Macro Challenge fotoğraf yarışmasının kazananları [Galeri]

apple shot on iphone macro challenge

Ocak ayının sonlarında Apple, dünyanın dört bir yanındaki iPhone kullanıcılarını dünyalarındaki küçük şeyleri büyük şekilde yakalamaya davet eden bir fotoğraf yarışması olan Shot on iPhone Macro Challenge’ı duyurmuştu. Şirket, gelen on binlerce görseli inceledikten sonra kazanan 10 fotoğrafı duyurdu. Kazanan fotoğraflar Apple web sitesinde, 27 milyondan fazla takipçiye sahip olan Apple Instagram hesabında ve dünyanın çeşitli şehirlerindeki reklam panolarında gösterilecek.

Apple’ın belirttiğine göre iPhone, fotoğrafçılığı daha fazla insanın erişebileceği bir sanat formu haline getirdi. İnsanlar, hayatlarındaki önemli anları yakalamak için her gün iPhone’a güveniyor. iPhone’da çekilen görüntüler yalnızca kişisel zaman çizelgelerimizi doldurmakla kalmadı, aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki dergilerin kapaklarını süsledi, müzelerde galeri duvarlarını ele geçirdi, reklam panolarında tam bir kabartma olarak sergilendi ve çok daha fazlasını yaptı.

Şirket, 2021 sonbaharında gelen iPhone 13 Pro serisinin bir iPhone’da şimdiye kadarki en gelişmiş kamera sistemine sahip olduğunu ve kullanıcıların ilk kez, gittikleri her yerde yanlarında taşıdıkları cihazda keskin, çarpıcı makro görüntüler yakalayabildiklerini söylüyor. Böylece iPhone 13 Pro serisi, önceden sadece özel kamera ekipmanına sahip olanların kullanabileceğini bir fotoğraf çekme tekniğini çok daha fazla kişiye ulaştırdı.

Bu yılın başlarında birkaç hafta boyunca, dünyanın dört bir yanından iPhone fotoğrafçıları,Shot on iPhone Macro Challenge için en iyi makro fotoğraflarını paylaştı. Uluslararası jüri üyelerinden oluşan bir panel, kazananların ikamet ettiği yerler de dahil olmak üzere, apple.com‘da, Apple’ın Instagram hesabında (@apple) ve dünyanın dört bir yanındaki belirli şehirlerdeki reklam panolarında gösterilecek olan 10 kazanan fotoğrafı seçti.

Apple’a göre en iyi 10 kazanan, Çin, Macaristan, Hindistan, İtalya, İspanya, Tayland ve ABD’den; küresel ve geniş katılımlı iPhone fotoğrafçıları topluluğunu öne çıkarıyor. Bu fotoğraflar, makro fotoğrafçılığın güzelliğinin, sıradan olanı olağanüstü hale getirme ve küçük şeyleri büyük bir şekilde yakalama yeteneği olduğunu gösteriyor. Fotoğraflar, örümcek ağı üzerindeki çiy damlaları, bir köpeğin saçındaki kar taneleri, mağaralı bir ebegümeci çiçeği ve minik sodalı su kabarcıklarına bulanmış bir çilek gibi, çıplak gözle gözden kaçabilecek inanılmaz doğa çekimlerini içeriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER