Teknoloji

Apple Shazam’ın şarkı tespit sistemini iOS’e entegre edebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bloomberg’in haberine göre, Apple iOS’e iPhone ve iPad sahiplerinin cihazlarının mikrofonundan faydalanarak çalan şarkıyı bulmalarını sağlayacak bir müzik tespit özelliğini eklemeye hazırlanıyor. Apple’ın çalışmalarını yakından takip eden kaynaklar şirketin bu özelliği sunmak için halihazırda aynı fonksiyonu kendi uygulaması aracılığıyla sunan Shazam Entertainment ile işbirliğine gittiğini belirtti.

shazam-170414

90 milyonu aşkın aylık aktif kullanıcısı olan ve birden fazla platformda faaliyet gösteren Shazam, kullanıcılarından cihazlarını müzik kaynağına yakın tutmalarını istiyor ve geniş veri tabanını kullanarak çalan şarkıya ait bilgileri sunuyor. Reklam desteğiyle ücretsiz olarak sunulan uygulamanın reklamsız sürümü içinse 14,99 TL ödemek gerekiyor.

Bloomberg’in haberinin doğru çıkması durumunda, bundan sonraki iOS sürümleriyle birlikte kullanıcıların Shazam uygulamasını ayrıca indirmesine gerek kalmayacak. Mevcut Twitter uygulamasının Siri üzerinden kontrol imkanı verdiği göz önüne alınınca aynı imkanın Shazam için de sunulması muhtemel gözüküyor. Apple’ın yeni nesil iOS sürümü olan iOS 8’i haziran ayındaki WWDC’de görücüye çıkarması bekleniyor.

İlgili >> Bloomberg

İLGİLİ HABERLER