Teknoloji

Apple Servisler ekibinde yeniden yapılanmaya gidiyor

apple servisler

Ana gelir kaynağı cihazlar olan Apple için servisler uzun süre boyunca arka planda kalmıştı. Ancak son yıllarda abonelik servisleri şirket için hayati bir önem kazanmış durumda. Bu servisler Apple’a Mac ve iPad gibi ürünlerden daha fazla para getiriyor. Cupertino merkezli şirket çevrimiçi platformlara ve reklamlara odaklanarak servisler kategorisini biraz daha büyütmeyi hedefliyor.

Business Insider sitesinin haberine göre, şirket kârlılığı artırmak adına Servisler ekibinde yeniden yapılanmaya gitmeye hazırlanıyor. Apple’ın servislerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue’nin şimdiden bu doğrultuda bazı değişiklikleri hayata geçirdiği belirtiliyor.

Apple’ın servisler ekibinin başkan yardımcısı Peter Stern, önümüzdeki dönemde reklam faaliyetlerinden de sorumlu olacak. Stern’in bu yeni görevi LinkedIn profilinde de görülüyor. Ancak Cue’nin Stern’den Apple One gibi servislere odaklanmasını istediği ve bu nedenle reklam tarafında Todd Teresi’nin de sorumluluk alacağı gelen haberler arasında yer alıyor.

Apple’ın servis gelirleri ve abone sayıları bir önceki çeyrekte rekor kırmıştı. Şirketin tek reklam geliri kaynağı olan App Store Arama Reklamları, 2021’de Apple’a bir önceki yıla göre yüzde 238’lik artışla 3.7 milyar dolar kazandırmıştı. 2022’de gelirin 5.5 milyar dolara çıkması bekleniyor. Business Insider’ın haberine göre, Apple’ın gizlilik politikaları geliştiricileri App Store Arama Reklamları’na daha fazla kaynak ayırmaya yöneltiyor.

Apple Servisler tarafında daha fazla gelir elde etmek için içerik katalogunu da büyütmeye çalışıyor. Şirketin ABD Ulusal Amerikan Futbolu Ligi’nin (NFL) yayın haklarını almayı istediği söyleniyor. Apple TV Plus’ın içerik kataloguna kısa süre önce cuma akşamları yayınlanan canlı beyzbol maçları da eklenmişti.

İLGİLİ HABERLER