Teknoloji

Apple’ın self servis onarım programına M1 işlemcili Mac masaüstü bilgisayarlar eklendi

apple imac
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın yurt dışındaki self servis tamir programı şimdi şirketin M1 işlemcili masaüstü Mac bilgisayarlarını kapsayacak şekilde genişletildi. Six Colors tarafından belirtildiği gibi, artık ABD’deki müşteriler iMac, Mac Mini ve Mac Studio için orijinal onarım parçaları sipariş edebilir. Studio Display de programa eklendi.

Kullanıcılar Apple’ın web sitesinde tüm bu ürünler için onarım kılavuzları koleksiyonuna göz atabilirler. Aslında, self servis onarım programından yararlanmak istiyorsanız kılavuzu incelemeniz gerekir.

Self servis tamir programı yalnızca birçok adım içeren, gelişmiş araçların kullanımını gerektiren ve çok zaman alabilen bu onarımları gerçekleştirme konusunda kendine güvenen kişiler için öneriliyor. Kılavuzlarda görünenler kullanıcıların gözünüzü korkutmasa bile, bazı parçaların maliyeti onarım zahmetinden vazgeçirebilir.

Studio Display söz konusu olduğunda, panelin kendisini değiştirmek epey maliyetli olacaktır. Apple, nano dokulu ekranın değişimi için fiyatı 967,12 dolar olarak listeliyor. Bu, orijinal bozuk ekran iade edildikten sonra 879,12 dolara düşüyor. Araç kiti kiralama ücreti 49,00 dolar, ancak her şeyi iade ettikten sonra bunun için geri ödeme alınıyor. Studio Display orijinal olarak mat ekran seçeneğiyle geldiyse, parlak yedek ekran sipariş etmeye izin verilmez. Bunun tersi de geçerli.

Apple, geçtiğimiz ağustos ayında Mac dizüstü bilgisayarları eklemeden önce, ilk olarak son model iPhone’larla self servis onarım programını başlattı. Ancak iFixit gibi onarım hakkı savunucuları, bu girişimi, tamamlandıktan sonra Apple ile başarılı bir onarımın onaylanmasına ilişkin katı kurallar da dahil olmak üzere, “dayanılmaz engeller” olarak niteledikleri çeşitli unsurlar nedeniyle eleştirmişlerdi.

İLGİLİ HABERLER