Teknoloji

Apple Self Servis Onarım Programını Genişletiyor

iphone 16

Apple, Self Servis Onarım programını, yani kullanıcılarının kendi cihazlarını tamir etme imkanlarını büyütüyor. Şirket, en yeni modelleri olan iPhone 15 ve M2 çipli Mac cihaz sahiplerinin, kendi cihazlarını kendilerinin tamir etmesine imkan verecek yeni bir genişleme duyurdu. Bu gelişme, Apple’ın yetkili servis sağlayıcılarının yapabildiği tanısal testlere son kullanıcıların da erişebilmesi anlamına geliyor.

Kullanıcılar, artık donanımlarını Tanısal moda alarak ve seri numarasını ilgili siteye girerek, potansiyel problemleri teşhis etme imkanına sahip olacak. Apple bu süreçte, ekran, yazılım entegrasyonu, ses çıkışı, kamera işlevi ve Face ID dahil olmak üzere bir dizi yaygın problemi test edebilecek. Bu sistem, daha çok testin yolda olduğunu söyleyen Apple için, kullanıcılarına hizmet sağlayıcıların erişebildiği tanısal testlerle aynı seviyede erişim sunuyor.

Elbette bu değişiklik sadece Apple’ın cömertliğinden kaynaklanmıyor. Şirket, çeşitli dünya hükümetlerinden gelen, yasalarla zorunlu kılınan tamir haklarına uyma baskısı altında bulunuyor. Bu program, olası hukuki sorunları önceden çözme potansiyeline sahip olsa da, Apple’ın tamir hakkı taahhüdünü sağlamlaştırmak için daha fazla çalışma yapması gerekiyor. Ne şekilde buraya geldiğimiz önemli olmaksızın, kullanıcılar için sunulan ek DIY (kendin yap) tamir seçenekleri her zaman memnuniyetle karşılanır.

Apple, teknoloji firmasının bu yılın başlarında iPhone 14 modellerini ve M2 çipli laptopları programa dahil etmesinin ardından, kendi cihazını tamir et programını, iPhone 15 ve M2 çipli Mac kullanıcılarına açarak hatırı sayılır bir genişleme açıkladı. Programa eklenen cihazlar arasında tüm iPhone 15 serisi, Mac Pro, Mac Studio, 16 inç MacBook Pro ve 15 inç MacBook Air gibi cihazlar yer alıyor. Ayrıca, Hırvatistan, Danimarka, Yunanistan, Hollanda, Portekiz ve İsviçre de dahil olmak üzere 24 yeni ülkede programı sunarak, kendini servis tamir girişimini toplamda 33 ülkeye taşıyor.

Kullanıcıların sorunları daha iyi anlamalarını sağlayacak yepyeni bir diagnostik aracı da duyuruldu. Apple, cihaz Diagnostik moddayken ortaya çıkan bir Sistem Konfigürasyon aracı zaten sunuyordu, ancak bu, adımları birkaç kat daha ileri götürüyor. Şimdi ABD’de kullanıma sunulan web tabanlı diagnostik araç, doğrudan bir dizi yaygın sorunu test edebilir ve kullanıcıların bu konuda daha derinlemesine bir anlayış geliştirmelerine imkan tanıyor.

Apple’ın kendine özgü cihaz tamir programının genişletilmesi, kullanıcı özgürlüğü konusuna odaklanan bu çağda, şirket politikalarında kullanıcı haklarını önceliklendiren bir yaklaşım olarak dikkate değer. Kullanıcıların kendi cihazlarını tamir etme süreci, sadece ekonomik kazanımların ötesinde, çevresel sürdürülebilirlik ve teknolojiye erişimde özerklik açısından da önem taşıyor. Bu genişleme, Apple’ın kullanıcı deneyimini zenginleştirme yolunda attığı adımların bir parçası olup, teknoloji meraklıları için heyecan verici bir gelişme.

Video: iPhone 15 Pro İncelemesi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER